Viesnīca "Rixwell Terrace Design Hotel" uz laiku apturējusi darbību

Rīga, 18.janv., LETA. Viesnīca "Rixwell Terrace Design Hotel" uz laiku apturējusi darbību, aģentūrai LETA sacīja viesnīcas īpašnieka SIA "Hotel Opeator" pārstāvji.

Vienlaikus kompānijā informēja, ka "Rixwell Terrace Design Hotel" pārtrauc līgumu ar viesnīcas operatoru SIA "Mogotel". 

"Likumsakarīgi, ka epidemioloģiskā situācija Eiropā būtiski ietekmējusi ceļošanas paradumus, tūristu skaita samazinājuma dēļ viesnīcas darbības saglabāšana šobrīd nav efektīva," pauda kompānijas pārstāvji.

Vienlaikus kompānijā izteica cerību, ka, pateicoties plašajiem vakcinēšanās pasākumiem visās Eiropas valstīs, epidemioloģiskā situācija uzlabosies, un tas atstās labvēlīgu iespaidu arī uz tūristu skaitu Rīgā.

"Par telpu atkalatvēršanu viesnīcas vajadzībām tiks lemts, sekojot tendencēm, kas skar Covid-19 izraisītās krīzes apkarošanu," atzina "Hotel Operator" pārstāvji.

Tikmēr "Mogotel" valdes locekle Sabīne Krieviņa aģentūrai LETA norādīja, ka "Mogotel" nebūs "Rixwell Terrace Design Hotel" operatorus tikmēr, kamēr viesnīca ir apturējusi darbību. Tajā pašā laikā viņa norādīja, ka konkrētu termiņu šā brīža apstākļos ir neiespējami prognozēt.

Pēc Krieviņas teiktā, minētās viesnīcas darbiniekus plānots pieteikt dīkstāves pabalstiem. Tie esot aptuveni 10 darbinieku.

"Rixwell Terrace Design Hotel" bija viena no viesnīcām, kas bija pieteikusies valsts atbalsta programmā iedzīvotāju pašizolācijai viesnīcās, tomēr, pēc Krieviņas teiktā, šo iespēju izmantoja maz cilvēku. Viesnīca pašizolācijai piedāvāja 18 numurus.

"Rixwell Terrace Design Hotel" ir četru zvaigžņu viesnīca, kas atrodas Rīgā, Dzirnavu iela 2.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka "Hotel Operator" reģistrēta 2009.gada februārī, un tās pamatkapitāls ir 2845 eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir AS "Strianese holding", bet patiesā labuma guvēja ir Jekaterina Galuška. 2019.gadā "Hotel Operator" strādāja ar 180 899 eiro apgrozījumu, kas ir par 3,3% mazāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga 3,8 reizes un bija 359 499 eiro.

Savukārt "Mogotel" reģistrēts 2011.gadā, un kompānijas pamatkapitāls ir 2845 eiro. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir AS "Mogotel Group". Vienīgais "Mogotel" patiesā labuma guvējs ir Vadims Muhins. 2019.gadā "Mogotel" strādāja ar 29,437 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 36,9% vairāk nekā 2018.gadā, bet uzņēmuma peļņa pieauga par 82,5% un bija 575 004 eiro.