"Daugavpils siltumtīklu" bijušais valdes loceklis Birkmanis uzņēmumam ticis piesaistīts konkrētu uzdevumu izpildei

Rīga, 20.janv., LETA. Pašvaldības AS "Daugavpils siltumtīkli" bijušais valdes loceklis Artis Birkmanis pagaidu valdes locekļa amatam bija piesaistīts konkrētu uzdevumu izpildei, pēc kuru paveikšanas sadarbība ar viņu pārtraukta, aģentūrai LETA pauda uzņēmuma padomes priekšsēdētājs Mārtiņš Rinčs.

Viņa uzdevums bija šķeldas katlumājas celtniecības projekta īstenošanas pabeigšana TEC-3 teritorijā un finansējuma piesaiste šī projekta realizācijai. Jauno šķeldas katlumāju šī gada 5.janvārī nodeva ekspluatācijā, līdz ar to sadarbība, kā tas tika plānots, ir pārtraukta.

Rinčs norāda, ka turpmāk uzņēmumam pagaidu valdes locekļa amatā ir piesaistīts nozares speciālists ar ilggadēju pieredzi siltumapgādes jomā - Aleksandrs Karpenko, līdz nominācijas procesa rezultātā uzņēmuma vadībā tiks iecelts pastāvīgs valdes loceklis.

Kā vēstīts, Karpenko absolvējis Rīgas Politehniskā institūta (tagadējās Rīgas Tehniskās universitātes) Mehāniskas un mašīnbūves fakultāti, kur ieguvis maģistra grādu un inženiera-mehāniķa kvalifikāciju. Karpenko iepriekš ieņēma valdes locekļa amatu uzņēmumā SIA "Jēkabpils siltumtīkli", kur viņš strādāja kopš 2005.gada, bet pirms tam bija Līvānu pašvaldības izpilddirektors.

Pašvaldības uzņēmums reģistrēts 1992.gadā, un tā pamatkapitāls ir 17,448 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. "Daugavpils siltumtīkli" 2020.gadā strādāja ar 15,415 miljonu eiro apgrozījumu un 275 294 eiro zaudējumiem.

"Daugavpils siltumtīkli" nodarbojas ar siltumenerģijas ražošanu, pārvadi, sadali un tirdzniecību, kā arī elektroenerģijas ražošanu koģenerācijas stacijās.