Līdz 28.janvārim pagarina Liepājas cietuma būvniecības piedāvājumu iesniegšanas termiņu

Rīga, 18.janv., LETA. Sakarā ar būvniecības uzņēmuma AS "UPB" iesniegto sūdzību Iepirkumu uzraudzības birojā (IUB) par Liepājas cietuma projektēšanas, būvniecības un autoruzraudzības iepirkumu, Tiesu nama aģentūra (TNA) līdz 28.janvārim lēmusi pagarināt cietuma būvniecības piedāvājumu iesniegšanas termiņu, noskaidroja aģentūra LETA.

Uzņēmums sūdzību iesniedzis 11.janvārī. Izvērtējot radušos situāciju, TNA Iepirkuma komisija ir lēmusi pagarināt būvniecības iepirkuma sākotnējo piedāvājumu iesniegšanas termiņu līdz 28.janvārim.

Tieslietu ministrijā aģentūrai LETA norādīja, ka vērsties ar iesniegumu IUB ir iepirkuma dalībnieku tiesības, savukārt TNA iepirkuma komisijas galvenais mērķis ir nodrošināt iepirkumā iesaistītajām pusēm iespēju piedalīties objektīvā un kvalitatīvi organizētā iepirkumā.

TNA iepirkuma komisijas ieskatā, iepriekš minētais tikai palielinās pārliecību par iepirkuma dokumentācijas atbilstību Publisko iepirkumu likuma un citu normatīvo aktu prasībām, kā arī korektu un kvalitatīvu pretendentu piedāvājumu saņemšanu pēc sūdzības izskatīšanas vai administratīvās lietas izbeigšanas.

Jau vēstīts, ka jaunā Liepājas cietuma būvniecību plānots pabeigt līdz 2025.gada 31.decembrim.

Līdz šim Liepājas cietuma būvniecības uzsākšanai ir izdarīti priekšdarbi - izraudzīts saimnieciski visizdevīgākais piedāvājums Liepājas cietuma būvuzraudzības nodrošināšanai, kā arī izvēlēts jaunā cietuma būvniecības iepirkuma procedūra, kas nodrošinās pēc iespējas konkurētspējīgāko piedāvājumu. Tāpat arī papildus veikta cietuma teritorijas ģeotehniskā izpēte un notiek darbs pie cietuma teritorijas sagatavošanas būvdarbu uzsākšanai.

Jaunais Liepājas cietums ļaus uzsākt jaunas sodu izpildes sistēmas ieviešanu, pilnveidojot ieslodzīto resocializācijas procesu. TM norāda, ka kopējās projekta izmaksas, ieskaitot projektēšanu, būvniecību, būvuzraudzību, nepieciešamo aprīkojumu, nodokļus, nepārsniegs Ministru kabineta lēmumā par Liepājas cietuma būvniecību iepriekš noteiktos 146 898 298 eiro.

TNA iepirkuma komisija Liepājas cietuma būvniecības iepirkumā konkursa procedūru ar sarunām turpina ar SIA "Citrus Solutions" un AS "UPB".

Kā liecina informācija portālā "Firmas.lv", uzņēmums "Citrus Solutions" dibināts 2005.gadā, un tā pamatkapitāls ir 5 070 999 eiro. Uzņēmums 2020.gadā apgrozīja 23 684 475 miljonus eiro, savukārt gadu noslēdza ar peļņu 1 030 885 miljonu eiro apmērā. "Citrus Solutions" ir tehnoloģiju kompānija SIA "Tet" grupas uzņēmums. "Tet" pieder valstij SIA "Publisko aktīvu pārvaldītājs "Possessor"" personā (51%) un telekomunikāciju kompānijas "Telia Company" meitasuzņēmumam "Tilts Communications" (49%).

Uzņēmumu "UPB" dibināts 1991.gadā, un tā pamatkapitāls ir 15 720 304 eiro. Latvijas būvniecības un industriālais koncern "UPB" patiesie labuma guvēji ir Uldis Pīlēns, Māris Mors un Madara More. "UPB" koncerna apgrozījums 2020.gadā bija 237 miljoni eiro, kas ir par 11,3% vairāk nekā 2019.gadā. Koncerna peļņa saglabājās iepriekšējā gada līmenī un bija 13,3 miljoni eiro.