Valmierā sācis kursēt desmitais hibrīdautobuss

Rīga, 3.dec., LETA. Šodien Valmierā sācis kursēt jauns dīzeļa - elektriskais hibrīdautobuss, kas ir desmitais hibrīdautobuss Valmieras pilsētas nozīmes maršrutos, aģentūru LETA informēja SIA "VTU Valmiera" sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Bulmeistare.

Pēc Bulmeistares vārdiem, 2020.gadā tika piedzīvotas nozīmīgas pārmaiņas Valmieras sabiedriskā transporta sistēmā - pasažierus pārvadāt sāka deviņi jauni hibrīdautobusi. Tādējādi pašlaik desmit no 12 Valmieras pilsētas maršrutu autobusiem ir videi draudzīgi hibrīdautobusi.

Bulmeistare skaidroja, ka lēmums izvēlēties hibrīdautobusus pieņemts, izvērtējot Valmieras pilsētas maršrutu tīklu, reisu garumus, ņemot vērā arī klimatiskos apstākļus, kā arī iespējas nodrošināt nepārtrauktu sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanas ilgtspēju Valmierā.

Autobusiem, sākot braukšanu, elektrodzinēja piedziņai tiek izmantota saražotā enerģija, kas savukārt ļauj noteiktu laiku braukt ar izslēgtu dzinēju. Degvielas ietaupījums esot sasniedzis 30%. Pašuzlādes dīzeļa - elektriskajiem hibrīdautobusiem nav ierobežots veicamais attālums un nav nepieciešama elektroenerģijas uzlādes infrastruktūra.

Līgumu par autobusa iegādi SIA "VTU Valmiera" parakstījis ar "Solaris Bus & Coach". Autobusu iegāde tiek īstenota Kohēzijas fonda līdzfinansētā projektā "Videi draudzīga autobusa iegāde Valmieras pilsētai". Kopējās izmaksas ir 346 632 eiro apmērā, tajā skaitā Kohēzijas fonda finansējums 294 637eiro. Projekta īstenošana sākta šā gada martā.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, SIA "VTU Valmiera" apgrozījums bija 6 866 554 eiro, peļņa - 290 551 eiro. 100% uzņēmuma kapitāldaļu pieder Valmieras novada pašvaldībai.