Teikā atklās "Lidl" veikalu

Rīga, 2.dec., LETA. Mazumtirgotājs SIA "Lidl Latvija" šodien Rīgā, Brīvības gatvē, atklās pirmo "Lidl" metropoles koncepta veikalu Latvijā, aģentūrai LETA pavēstīja "Lidl Latvija" pārstāvis Ingars Rudzītis.

Ar vairāk nekā 1500 kvadrātmetrus plašu tirdzniecības zāli tas būs lielākais "Lidl" veikals Latvijā un saskaņā ar noteikumiem strādās "zaļajā" režīmā, proti, to varēs apmeklēt tikai ar Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu.

Jaunā "Lidl" veikalā Teikā investēti apmēram astoņi miljoni eiro. "Lidl" metropoles veikala koncepts paredz, ka ēkas pirmajā stāvā atrodas daļa autostāvvietu, bet pats veikals ir otrajā stāvā.

Līdz ar jaunā veikala atklāšanu Latvijā būs 16 "Lidl" veikali.

Veikala celtniecības laikā sakārtota un apzaļumota bijusī industriālā teritorija. Ēkas jumts ir apstādīts ar izturīgiem sukulentiem, kas veidos savdabīgu "zaļo saliņu", tādējādi vecinot ēkas jumta dzesēšanu, informē "Lidl Latvija" Nekustamo īpašumu departamenta vadītājs Mikus Ķīsis.

Jau vēstīts, ka 7.oktobrī visā Latvijā tika atklāti pirmie 15 mazumtirdzniecības tīkla "Lidl" veikali.

Kompānija "Lidl Latvija" reģistrēta 2016.gada oktobrī, un tās pamatkapitāls ir 251,5 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Vācijas "C E - Beteiligungs-GmbH".