"Rimi Latvia" investēs 8,4 miljonus eiro Rīgas biroja pārbūves projektā

Rīga, 24.nov., LETA. Mazumtirgotājs SIA "Rimi Latvia" ieguldīs kopumā 8,4 miljonus eiro Rīgas biroja pārbūves projektā, aģentūrai LETA pavēstīja "Rimi Latvia" sabiedrisko attiecību vadītājs Juris Šleiers

Viņš norāda, ka "Rimi" Rīgas birojā strādā gandrīz 500 darbinieku, kuriem jau tagad ir pieejamas mūsdienīgas, energoefektīvas un ilgtspējīgas darba telpas pārbūvētajā biroja ēkā, savukārt nākamgad būs iespēja izmantot modernas konferenču un sapulču telpas jaunajā biroja piebūvē.

Šleiers skaidro, ka jaunais "Rimi" birojs Rīgā ir tā dēvētais aktivitātēs balstītais birojs, kas nozīmē atvērtu plānojumu un iespēju katram darbiniekam mainīt savu darba stāvu, zonu un vietu atkarībā no veicamā darba uzdevuma.

Darbiniekiem pieejamas gan atvērtas sadarbības zonas aktīvai ideju apmaiņai, gan klusuma telpas darbiem, kam nepieciešama augsta koncentrēšanās, un tā sauktās telefonbūdiņas zvaniem.

Jaunajā birojā iekārtoti atpūtas stūrīši neformālām sarunām un modernas virtuves, kur darbiniekiem ik dienas bez maksas pieejami svaigi augļi un karstie dzērieni. Birojā īstenoti mūsdienīgi, ilgtspējīgi un energoefektīvi risinājumi, piemēram, apgaismojums uz kustību sensoriem, automātiska ventilācijas regulācija atkarībā no CO2 intensitātes, gaisa temperatūras automātiska regulācija atkarībā no diennakts laika un citi risinājumi. Drīzumā noslēgsies arī jogas nodarbību telpas un sporta zāles aprīkošana.

"Rimi Latvia" valdes priekšsēdētājs Valdis Turlais atzīmē, ka jau kādu laiku vajadzība pēc fiziskas darba telpas un ar tām saistītie izaicinājumi birojos ir pieauguši, dažādojušies un pat transformējušies.

"Mūsdienīgiem strādāšanas veidiem ir nepieciešams atšķirīgs biroja dizains un darba kārtība," atzīst Turlais.

Atvērtais plānojums esot vērsts uz to, lai maksimāli palielinātu sadarbību un ātru saziņu starp kolēģiem, atrodoties biroja telpās, vienlaikus radot individuālas klusās telpas un atpūtas zonas.

Turlais gan atzīst, ka patlaban ikdienā birojā cilvēku ir maz, jo lielākā daļa kolēģu strādā attālināti. "Taču ceram, ka jau drīz birojs atkal būs tā vieta, kur mēs kopā radīsim jaunas idejas un stiprināsim komandas sajūtu klātienē," norāda Turlais.

Paralēli biroja ēkas labiekārtošanai turpinās jaunās piebūves celtniecība, kurā atradīsies modernas konferenču un sapulču telpas, kā arī darbinieku bērnu pieskatīšanas istaba. Tā būs ilgtspējīga ēka ar koka konstrukcijām un koka apdari, un trešdien tiek svinēti spāru svētki. Piebūves celtniecību plānots noslēgt nākamā gada sākumā.

Kompānija "Rimi Latvia" reģistrēta 1992.gada janvārī, un tās pamatkapitāls ir pieci miljoni eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Zviedrijā reģistrētais uzņēmums "Rimi Baltic".

"Rimi Latvia" pagājušajā gadā strādāja ar 946,508 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 3,2% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa samazinājās par 8,3% un bija 30,409 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.