Rīgas dome pieņems izglītības iestādēm paredzēto WiFi iekārtu dāvinājumu no SIA "Mikrotīkls"

Rīga, 10.nov., LETA. Rīgas dome šodien nolēma pieņemt bezvadu interneta punktu (WiFi) iekārtu dāvinājumu no SIA "Mikrotīkls".

Tīkla aparatūras iekārtu dāvinājums ir novērtēts 49 159 eiro apmērā.

Dāvinājuma mērķis ir nodrošināt bezvadu internetu Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta padotībā esošajās izglītības iestādēs.

Kā tika informēti domes deputāti, Rīgas domes informācijas tehnoloģiju centrs (ITC) īsteno izglītības iestāžu lokālo tīklu paplašināšanas un Wi-Fi ierīkošanas darbus.

Līdzīgi kā iepriekš īstenotajos tīklu attīstības projektos, Wi-Fi iekārtas plānots saņemt kā dāvinājumu no SIA "Mikrotīkls".

Ņemot vērā lielo tīklošanas darbu apjomu, projekta īstenošana ir sadalīta divās kārtās. Pirmās kārtas izglītības iestādes ir aprīkotas ar Wi-Fi. Otrajā kārtā ITC ir veicis izglītības iestāžu apsekošanu un nepieciešamā Wi-Fi iekārtu skaita apzināšanu, kā arī dāvinājuma saskaņošanu ar SIA "Mikrotīkls".

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, SIA "Mirotīkls" pērn strādāja ar 353,616 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 24,9% vairāk nekā 2019.gadā, bet kompānijas peļņa samazinājās par 7,3% un bija 82,395 miljoni eiro.

Uzņēmums reģistrēts 1996.gadā un vienādās daļās pieder Arnim Riekstiņam un Džonam Tallijam.