"Circle K" stingro ierobežojumu laikā novērojis pircēju paradumu maiņu savās DUS

Rīga, 2.nov., LETA. Līdz ar valstī ieviestajiem īpaši stingrajiem ierobežojumiem arī degvielas mazumtirgotājs SIA "Circle K Latvia" novērojis izmaiņas pircēju paradumos uzņēmuma degvielas uzpildes stacijās (DUS), aģentūrai LETA atzina "Circle K" tirgus attīstības direktors Gatis Pavārs.

Lai gan kopējais "Circle K" veikalu klientu skaits ir samazinājies par 5%, laika periodā no plkst. 17 līdz 20 apmeklētāju skaits ir būtiski pieaudzis. Savukārt rīta pusē no plkst. 6 līdz 9, kā arī vakarā pēc plkst. 20 klientu plūsma ir būtiski samazinājusies.

Vienlaikus par 41% ir augusi vidējā "Circle K" pirkuma groza vērtība, ko Pavārs skaidroja ar pieprasījumu vairākām pašreiz aktuālām produktu kategorijām - klienti apmeklē veikalu retāk, bet iegādājas vairāk. Pieprasījums ievērojami pieaudzis saimniecības un nepārtikas precēm, piemēram, kurināmajām briketēm un malkai, farmācijas produktiem, sezonālajiem un ikdienas patēriņa produktiem, tādiem kā piens, krējums un maize, kā arī alkoholiskajiem un bezalkoholiskajiem dzērieniem.

DUS klientu skaits izteikti pieaudzis Rīgas guļamrajonos - Imantā, Purvciemā un Pļavniekos.

Tāpat viņš atklāja, ka ievērojami pieaudzis ēdienu un dzērienu pasūtījumu skaits lietotnē "Bolt Food" - līdz ar jaunajiem ierobežojumiem ēdienu piegādes ir palielinājušās par 30%, turklāt maltīti var pasūtīt arī pēc plkst. 20.

"Ja runājam par degvielas uzpildi, arvien biežāk klienti par degvielu norēķinās uzreiz pēc uzpildes - par 4% pieaudzis to cilvēku skaits, kas par degvielu maksā ar karti uzreiz pie sūkņa, nevis veikalā," stāstīja Pavārs.

Viņš arī atzīmēja, ka "Circle K" DUS vienmēr ir pildījušas pārtikas produktu un saimniecības preču tirdzniecības funkciju, un tas nav būtiski mainījies arī mājsēdes laikā.

"Regulāri sekojam līdzi pircēju paradumu maiņai un pieprasījumam, lai degvielas uzpildes stacijās nodrošinātu atbilstošu preču sortimentu un pietiekamus preču atlikumus," teica Pavārs.

LETA jau vēstīja, ka no 21.oktobra līdz 15.novembrim īpaši stingro Covid-19 ierobežojumu jeb stingrā "lokdauna" laikā klātienes saimniecisko pakalpojumu sniegšanas vietas un pirmās nepieciešamības preču tirdzniecības vietas darbu var sākt ne ātrāk kā plkst.6 un beigt ne vēlāk kā plkst.19. Vienlaikus DUS drīkst strādāt bez darba laika ierobežojumiem.

Jau ziņots, ka "Circle K Latvia" apgrozījums pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2020.gada 1.maija līdz šā gada 30.aprīlim, bija 369,595 miljoni eiro, kas ir par 9,4% mazāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa saruka par 22,2% - līdz 10,664 miljoniem eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Kompānija "Circle K Latvia" reģistrēta 1992.gadā, un tās pamatkapitāls ir 27,564 miljoni eiro. Uzņēmuma īpašnieks ir Norvēģijā reģistrētā "Circle K", kas savukārt pieder Kanādas mazumtirdzniecības veikalu grupai "Alimentation Couche-Tard".