Izsludina konkursu uz Daugavpils psihoneiroloģiskās slimnīcas valdes locekļu amatiem

Rīga, 20.okt., LETA. Veselības ministrija (VM) izsludinājusi konkursu uz diviem valsts SIA "Daugavpils psihoneiroloģiskā slimnīca" valdes locekļu amatiem - pārmaiņu vadības vai finanšu vadības jomās, liecina ministrijas paziņojums.

Kandidātiem jābūt nevainojamai reputācijai un jāatbilst likumos noteiktajām prasībām, tostarp jāspēj no 15. novembra uzrādīt derīgs vakcinācijas pret Covid-19 vai pārslimošanas sertifikāts.

Starp prasībām kandidātiem ir arī atbilstoša profila augstākā akadēmiskā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība, vismaz triju gadu pieredze valdes loceklim vai valdes priekšsēdētājam līdzvērtīgā vadošā amatā, latviešu un angļu valodas zināšanas.

Valdes loceklim pārmaiņu vadības jomā jābūt iepriekšējai pieredzei pārmaiņu procesu vadīšanā, kas skar organizācijas struktūras, procesu un cilvēkresursu izmaiņas, kā arī jāspēj pierādīt sekmīgus rezultātus šo procesu ieviešanā.

Tāpat kandidātam jābūt pieredzei digitālo risinājumu ieviešanā, pārvaldības un kontroles stiprināšanā vai darba organizācijas un lietderības uzlabošanā, vēlama pieredze apjomīgu projektu vadīšanā, Eiropas Savienības finanšu instrumentu izmantošanā, kvalitātes un procesu vadībā. 

Valdes loceklim finanšu vadības jomā jābūt praktiskai pieredzei finanšu vadības jomā, finanšu un analīzes vadības sistēmu uzlabošanā, pārvaldības un kontroles stiprināšanā vai darba organizācijas un lietderības uzlabošanā, vadības grāmatvedības procesu attīstībā un digitālo risinājumu lietošanā darba organizācijas un lietderības uzlabošanai.

Kandidātam jāpiemīt izpratnei par starptautiskajiem grāmatvedības standartiem, vēlama pieredze Eiropas Savienības finanšu instrumentu izmantošanā un risku pārvaldībā.

Abiem kandidātiem jāpiemīt izpratnei par publisko iepirkumu procesu organizēšanu un publiskas personas kapitālsabiedrību pārvaldību un darbību, jāpārzina labas korporatīvās pārvaldības principi, jābūt zināšanām un izpratnei par administratīvo un personāla vadības procesu.

Kandidātiem, kuri tiks virzīti konkursa otrajā kārtā, būs jāiesniedz un jāprezentē stratēģiskais redzējums par  Daugavpils psihoneiroloģiskās slimnīcas galvenajiem nākotnes izaicinājumiem, sniedzot ieskatu svarīgākajās prioritātēs un priekšlikumus to īstenošanai.

Slimnīcas valdes locekļa mēneša atalgojums paredzēts 3486 eiro pirms nodokļu nomaksas. 

Valdes loceklim ar finanšu vadības kompetenci darba vieta būs Aknīstes novada Gārsenes pagasta Kraujās, bet valdes loceklim ar pārmaiņu vadības kompetenci - Daugavpilī.

Pieteikumu konkursam var iesniegt līdz 9. novembrim ieskaitot.

Atlases un novērtēšanas procesu īstenos nominācijas komisija sadarbībā ar personāla atlases konsultantu SIA "Fontes Executive Search".

Komisijas priekšsēdētāja būs VM valsts sekretāres vietniece resursu un pārmaiņu vadības jautājumos Agnese Vaļuliene, komisijā strādās VM valsts sekretāres vietnieks finanšu jautājumos Boriss Kņigins, Veselības inspekcijas vadītāja Anita Slokenberga, Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centra valdes priekšsēdētāja Iveta Ķiece un Pārresoru koordinācijas centra Kapitālsabiedrību pārvaldības nodaļas konsultante Dagnija Zepa. Kā neatkarīgais eksperts komisijā iekļauts Latvijas Veselības aprūpes vadības speciālistu asociācijas valdes priekšsēdētājs Jānis Vētra.

Patlaban Daugavpils psihoneiroloģiskās slimnīcas valdes priekšsēdētāja ir Sarmīte Ķikuste, valdes locekļa amatus ieņem Reinis Joksts un Ilga Ģile, liecina "firmas.lv" informācija.

Daugavpils psihoneiroloģiskā slimnīca ir viena no lielākajām psihiatriskā profila ārstniecības iestādēm Latvijā, kas nodrošina Daugavpils pilsētas un apkārtējo reģionu iedzīvotājiem visu nepieciešamo garīgās veselības aprūpes pakalpojumu spektru. Slimnīcas apgrozījums 2020.gadā bija 12,42 miljoni eiro.