"Rīgas Meži" ieviesuši vairāk nekā pusi Rīgas domes revīzijas ieteikumu

Rīga, 7.okt., LETA. SIA "Rīgas Meži" pilnībā ieviesuši 26 no 46 Rīgas domes revīzijas ieteikumiem par uzņēmuma finansiāli saimniecisko darbību 2020.gadā, aģentūru LETA informēja uznēmumā.

Atlikušie 20 ieteikumi ieviesti daļēji vai pie to īstenošanas darbs turpinās.

"Nepilnu piecu mēnešu laikā kapitālsabiedrībā veikts liels darbs, lai nodrošinātu likuma, pašvaldības un rīdzinieku interešu ievērošanu. Novērstas nepilnības, sakārtoti procesi, kam vairākus gadus netika pievērsta atbilstoša uzmanība. Līdz ar to darbs uzņēmumā kļuvis caurskatāms un aizvien vairāk atbilst labas korporatīvās pārvaldības principiem," norāda uzņēmuma valdes priekšsēdētāja Anita Skudra.

Viņa uzsvēra, ka par 15% samazinātas administratīvās izmaksas, salīdzinot ar pērno gadu un palielināta peļņa. Tas ļaujot vairāk rūpēties par uzņēmuma galveno vērtību - darbiniekiem un viņu darba apstākļiem.

Novēršot revīzijas ziņojumā konstatētās nepilnības, kopš šī gada maija, kad tika saņemts ziņojums, novērsti iespējamie finanšu līdzekļu izšķērdēšanas vai zaudēšanas riski, kā arī pievērsta uzmanība budžeta plānošanas un izpildes kontroles mehānismiem u.c.

Pildot revīzijas ieteikumus, ieviesta budžeta un investīciju plānošana, saskaņošana un uzraudzība, sakārtota apaļkoku un zāģmateriālu produkcijas izsoļu sistēma, sakārtota maksas cenrāžu sistēma un vides izglītības programma "Zaļā klase". 

Darbs tiek turpināts pie kokzāģētavas produkcijas pašizmaksas noteikšanas papildināšanas, augošu koku izsoļu procedūras sakārtošanas, medību tiesību nomas kārtības izstrādes u.c.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, uzņēmums "Rīgas meži" pērn strādājis ar 18,2 miljonu eiro apgrozījumu un 648 640 eiro peļņu. Uzņēmums dibināts 2008.gadā un pilnībā pieder Rīgas pašvaldībai.