"Maxima Latvija" prezentēs pētījumu par mazumtirdzniecības nozares attīstību pēdējo 20 gadu laikā

Rīga, 16.sept., LETA. Mazumtirgotājs SIA "Maxima Latvija" šodien prezentēs jaunāko "Maxima mazumtirdzniecības kompasa" pētījumu, kurā būs visaptveroša nozares attīstības analīze pēdējo 20 gadu laikā, aģentūrai LETA pavēstīja tirgotāja pārstāvji.

Tāpat pētījumā iekļauts apskats par to, kā iedzīvotāji iepirkās "toreiz un tagad", ieskats nozares attīstības tendencēs nākotnē, kā arī diskusija par tēmu "Kas bija pirmais - vista vai ola?" jeb vai paradumus veido pieprasījums vai piedāvājums.

Pasākums notiks Latvijas Nacionālajā bibliotēkā no plkst.10 līdz 12. Pētījuma prezentāciju varēs apmeklēt tikai ar derīgu Covid-19 sertifikātu.

Jau vēstīts, ka "Maxima Latvija" 2020.gadā strādāja ar 878,069 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 4,9% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga par 13,8% un bija 31,305 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Kompānija "Maxima Latvija" reģistrēta 2000.gada novembrī, un tās pamatkapitāls ir 4,91 miljons eiro. "Maxima Latvija" vienīgais īpašnieks ir Nīderlandē reģistrētais uzņēmums "Lincoln Land Erste", bet patiesais labuma guvējs ir Nerijs Nums. Uzņēmums ir daļa no holdinga kompānijas "Maxima Grupe".