Sociālās palīdzības organizāciju ēku energoefektivitātes risinājumu atbalstam pieejami 80 000 eiro

Rīga, 2.aug., LETA. AS "Latvenergo" un nodibinājuma fonds "Ziedot.lv" izsludina konkursu, kurā sociālās palīdzības organizāciju ēku energoefektivitātes risinājumu atbalstam pieejami 80 000 eiro, aģentūru LETA informēja "Ziedot.lv" komunikācijas vadītāja Ilze Ošāne..

Projektu konkurss tiek organizēts, lai veicinātu videi draudzīgāku energo risinājumu ieviešanu nevalstiskajās organizācijās un samazinātu administratīvos izdevumus.

Sociālās palīdzības organizāciju ēku energoefektivitātes risinājumu atbalstam pieejami 80 000 eiro, atbalstot bērnu un pieaugušo ar īpašām vajadzībām dzīves kvalitātes celšanai energoefektīvu risinājumu veidā.

Vienam nevalstisko organizāciju projektam tiks sniegts atbalsts līdz 15 000 eiro. Pretendenti pieteikties konkursam var līdz 30.augustam, savukārt rezultāti tiks paziņoti 23.novembrī, portālā "Ziedot.lv".

Konkursa pieteikumus izvērtēs ekspertu komisija, kas sastāv no Labklājības ministrijas, Ekonomikas ministrijas, biedrības "Latvijas Pašvaldību Savienība", biedrības Latvijas Cilvēku ar īpašām vajadzībām sadarbības organizācija "Sustento", "Latvenergo" un "Ziedot.lv" pārstāvjiem.

Projekti tiks vērtēti divās kārtās, kur pirmajā kārtā tiks vērtēta organizācijas atbilstība projektu konkursa nolikuma kritērijiem, bet otrā kārtā - ēkas atbilstība un tehniskās iespējas.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka "Latvenergo" 2020.gadā strādāja ar 385,612 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 11,9% mazāk nekā gadu iepriekš. Vienlaikus kompānijas peļņa bija 154,848 miljoni eiro, kas ir par 53% vairāk nekā 2019.gadā.

"Latvenergo" nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un tirdzniecību, kā arī ar dabasgāzes tirdzniecību un elektroenerģijas sadales pakalpojumu nodrošināšanu. "Latvenergo" obligācijas kotē biržas "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā.