Telekomunikācijas uzņēmuma "Baltcom" koncerna apgrozījums pērn pieauga par 11,5%

Rīga, 28.jūl., LETA. Telekomunikācijas uzņēmuma "Baltcom" koncerns pagājušajā gadā strādāja ar 19,868 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 11,5% vairāk nekā gadu iepriekš, kā arī guva 1,159 miljonu eiro peļņu, kas ir 3,3 reizes vairāk nekā 2019.gadā, liecina "Firmas.lv" informācija.

Tostarp "Baltcom" koncerna ieņēmumi no televīzijas pakalpojumiem pērn veidoja 9,46 miljonus eiro, no interneta pakalpojumiem kompānija pagājušajā gadā guva ieņēmumus 8,569 miljonu eiro apmērā, no fiksētiem un mobiliem telefonsakariem - 535 014 eiro, no elektrības pārdošanas - 348 821 eiro, savukārt no citiem pakalpojumiem - 955 057 eiro.

Koncerna vadības ziņojumā teikts, ka pagājušajā gadā "Baltcom" grupa iegādājās vairākus uzņēmumus - SIA "Mīts LV", SIA "Elektrons S" un SIA "Dautkom TV", bet pagājušā gada beigās izveidoja uzņēmumu SIA "B-Com Invest". Minēto uzņēmumu iegāde ir palielinājusi kompānijas sniegto pakalpojumu pieejamību Rīgā, Jūrmalā un Daugavpilī.

Tāpat vadības ziņojumā pausts, ka Covid-19 uzliesmojums pērn būtiski neietekmēja telekomunikāciju pakalpojumu sniedzējus, tostarp "Baltcom" biznesu. Turklāt, palielinoties attālinātā darba popularitātei, auga atsevišķu klientu pieprasījums pēc kompānijas sniegtajiem pakalpojumiem.

Vadības ziņojumā teikts, ka "Baltcom" turpinās 2020.gadā sāktos tīkla modernizācijas projektus, palielinot 1000 megabitu sekundē ātra interneta pieejamību. Tāpat uzņēmums šogad plāno ieviest papildu pakalpojumu kvalitātes monitoringa sistēmās, kuras nodrošinās efektīvāku un ātrāku tehnisko problēmu identificēšanas procesu.

Koncerna investīciju projektu un stratēģiskās attīstības plānu mērķis ir paaugstināt sniegto telekomunikācijas pakalpojumu kvalitāti un stabilitāti. Papildu tam plānots izpētīt mākslīga intelekta pielietošanas iespējas, lai uzlabot klientu apkalpošanu, tiks attīstīti tiešās pārdošanas kanāli, kā arī veikt frekvenču maiņu Rīgas kabeļtīklā, lai palielinātu pieejamo kanālu skaitu un to kvalitāti.

2019.gadā "Baltcom" koncerns strādāja ar 17,813 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 3,7% vairāk nekā gadu iepriekš, kā arī ar 347 163 eiro peļņu pretēji zaudējumiem gadu iepriekš.

"Baltcom" reģistrēta 1991.gada maijā, un tās pamatkapitāls ir 69,97 miljoni eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir mobilo sakaru operators "Bite Latvija".