Jaunā Preiļu novada domes priekšsēdētāja ienākumus pērn lielākoties veidoja dividendes no uzņēmuma

Rīga, 22.jūl., LETA. Jaunā Preiļu novada domes priekšsēdētāja Ārija Vucāna ("Apvienība "Iedzīvotāji"", LRA, JKP) ienākumus pērn lielākoties veidoja dividendes no uzņēmuma SIA "Preiļu arka", liecina amatpersonas deklarācija.

Vucāns strādāja arī iepriekšējā Preiļu novada domes sasaukumā. Viņa atalgojums domē visa pagājušā gada laikā bija 3872 eiro.

Ievērojami lielākus ienākumus Vucāns guvis ģimenes uzņēmumā "Preiļu arka", kur politiķim pieder 66,67% kapitāldaļu. Vucāns ir uzņēmuma valdes priekšsēdētājs, algā gada laikā saņemot 8039 eiro, bet dividendēs no uzņēmuma viņš ieguvis 23 334 eiro.

"Firmas.lv" dati liecina, ka sabiedriskās ēdināšanas un pārtikas tirdzniecības uzņēmuma "Preiļu arka" apgrozījums 2020.gadā bija 797 588 eiro, bet peļņa - 5224 eiro.

Līdz šī gada februārim Vucāns bija valdes loceklis arī SIA "Felisha", kas daļēji piederējis "Preiļu arkai", taču tagad tā vienīgā īpašniece ir Sabīne Vasina.

Jaunais Preiļu novada domes priekšsēdētājs deklarējis 16 048 eiro uzkrājumus bankā. Viņa īpašumā ir 2006.gada izlaiduma "Volkswagen Transporter" un 2004.gada "Toyota Avensis", kā arī būve un vairāki zemesgabali Preiļos un zeme Vārkavas pagastā.