IT uzņēmuma "Also Latvia" apgrozījums pērn pieauga par 18,2%

Rīga, 20.jūl., LETA. Informācijas tehnoloģijas (IT) uzņēmums SIA "Also Latvia" pērn strādāja ar 84,048 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 18,2% vairāk nekā iepriekšējā gadā, bet kompānijas peļņa pieauga par 39,7% un bija 731 948 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka pērn vislielākais pieaugums - par 25% - novērots IT produktu vairumtirdzniecības sektorā. "Also Latvia" vadība to skaidro ar diviem iemesliem. Proti, viens no iemesliem ir tas, ka "Also Latvia" Šveices māteskompānija "Also Holding AG" iegādājās Polijas uzņēmumu "ABC Data", tādējādi palielinot "Also Latvia" tirgus daļu, savukārt otrs iemesls saistīts ar Covid -19 ierobežojumiem, kuru dēļ mainījās patērētāju ieradumi un veicināja pieprasījuma kāpumu.

Kā teikts "Also Latvia vadības ziņojumā, Covid-19 pandēmijas ietekme ir paātrinājusi digitālo transformāciju, uzņēmumi un valsts pārvalde apgūst attālināto darbības modeli, pakalpojumu un produktu piegādi izmantojot digitālos kanālus.

Vienlaikus, kā norāda "Also Latvia" vadība, gala patērētāji atsakās no ceļošanas un socializēšanās un pievēršas digitālās izklaides kanāliem un komunikācijas platformām, bet skolas pāriet uz tiešsaistes mācībām un digitālajām klasēm. "Pandēmija ir paātrinājusi digitālo transformāciju patērētāju uzvedībā un uzņēmējdarbībā par vairākiem gadiem. Ņemot vērā šo globālo tendenci, "Also Latvia" stratēģiskais mērķis ir nodrošināt klientiem ilgtspēju attiecībā uz jaunajām tehnoloģijām, to piekļuvei, drošībai, un to ieguvumiem," teikts uzņēmuma vadības ziņojumā.

2020.gadā "Also Latvia" lielākais izaicinājums bija nodrošināt IT produktu vairumtirdzniecības augošo pieprasījumu, neskatoties uz piegāžu ķēdes riskiem.

Pagājušā gada beigās kompānijā strādāja 62 darbinieki, bet gadu iepriekš - 69.

"Also Latvia" šā gada galvenās prioritātes ir apgrozījuma un rentabilitātes līmeņa palielināšana gan vietējā, gan eksporta tirgos, kā arī turpināt darbu pie iekšējo procesu un korporatīvās pārvaldības pilnveidošanas.

Kompānijas vadība arī norāda, ka valdības noteiktie ierobežojumi saistībā ar Covid-19 ir ietekmējuši patērētāju uzvedību. Tādējādi, pēc "Also Latvia" vadības domām, IT nozares piedāvātie risinājumi iegūst turpmākas izaugsmes potenciālu.

2019.gadā kompānija strādāja ar 71,097 miljonu eiro apgrozījumu un nopelnīja 524 011 eiro.

IT uzņēmums SIA "Also Latvia" dibināts 1995.gada decembrī un tā pamatkapitāls ir 1,2 miljoni eiro, kompānija pilnībā pieder Šveices holdingkompānijai "Also Holding AG".

Kompānijas pamatdarbība ir IT produktu vairumtirdzniecība un tā balsta savu uzņēmējdarbības stratēģiju uz trim galvenajiem pīlāriem, kas ir IT produktu vairumtirdzniecība, pievienotās vērtības IT produktu izplatīšana un IT risinājumi, un pakalpojumu sniegšana.