Ceļu būves uzņēmuma "Binders" koncerna apgrozījums pērn saruka par 12%

Rīga, 12.jūl., LETA. Ceļu būves uzņēmuma SIA "Binders" koncerna apgrozījums pērn bija 107,396 miljoni eiro, kas ir par 12% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa veidoja 11,867 miljonus eiro, kas ir par 2,5% vairāk nekā 2019.gadā, liecina informācija "Firmas.lv".

Tostarp mātes sabiedrība "Binders" strādāja ar 91,744 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 14,8% mazāk nekā pirms gada, savukārt uzņēmuma peļņa saruka par 43,9% - līdz 3,6 miljoniem eiro.

Kā liecina koncerna vadības gada pārskata ziņojums, nemainīgi lielāko daļu koncerna ienākumu veidoja VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) pasūtīti projekti, kā arī aizvien vairāk ieņēmumu gūti arī no citiem dažādiem infrastruktūras objekti.

Vadība kā pagājušā gada lielākos realizētos objektus min valsts galvenā autoceļa Vidzemes šosejas (A2) abu brauktuvju atjaunošanu, Valmieras šosejas (A3) segas pārbūves pastiprināšana, lidostas "Rīga" piektā perona izbūvi, reģionālā autoceļa Ventspils-Kuldīga-Saldus posma segas pastiprināšanu, Ventspils šosejas (A10) posma segas pastiprināšanu.

Pēc vadības teiktā, grupai gada sākumā izdevās veiksmīgi reaģēt uz Covid-19 izplatību Latvijā un aizvadīt sezonu bez būtiskiem darbības pārtraukumiem. Pārskata perioda otrajā pusē saistībā ar papildus piešķirtajiem finanšu līdzekļiem ceļu infrastruktūras uzlabošanai ievērojami palielinājās mazu iepirkumu apjoms līdz ar virsmas apstrādes projektiem. Koncerns spēja sagatavot pieteikumus uz visiem papildus 55 iepirkumiem, uzvarot 21 no tiem.

Tāpat pagājušajā gadā koncerns atjaunoja vairākas būvniecības tehnikas vienības gan asfaltēšanas, gan mehanizācijas departamentos, uzlabots arī grupas vieglo automašīnu parks. Gada otrajā pusē iezīmējusies problēma ar darbinieku pieejamību gan attiecībā uz kvalificētu mehanizatoru, gan šoferu, gan ceļu strādnieku piesaisti.

Ceļu būves uzņēmuma "Binders" koncerna apgrozījums 2019.gadā bija 122,111 miljons eiro, bet peļņa - 11,576 miljoni eiro. Tostarp mātes sabiedrība strādāja ar 107,625 miljonu eiro ieņēmumiem un 9,389 miljonu eiro peļņu.

Ceļu būves uzņēmuma "Binders" koncernā bez mātes sabiedrības ietilpst arī ceļu būves uzņēmums SIA "Limbažu ceļi", nekustamo īpašumu pārvaldīšanas uzņēmumi "BNI", SIA "Vienības 18", SIA "Muižas 17" un minerālo materiālu karjeru izstrādes uzņēmums SIA "Volberg". Mazumtirdzniecības uzņēmums SIA "Kurināmais" reorganizācijas ceļā pārskata perioda beigās pievienots "Limbažu ceļi".

"Binders" reģistrēta 1993.gadā, un tās pamatkapitāls ir 5,852 eiro. "Binders" īpašnieki ir SIA "Nule 7" (40%), kuras patiesais labuma guvējs ir Mārtiņš Lāma, SIA "Taino 1" (30%), kuras patiesais labuma guvējs ir Alvis Tanbergs, un SIA "Trustee" (30%), kuras patiesais labuma guvējs ir Normunds Luste.