"Baltic Restaurants Latvia" apgrozījums pērn samazinājies par 37,6%

Rīga, 28.jūn., LETA. Ēdināšanas pakalpojumu sniedzēja SIA "Baltic Restaurants Latvia", kas strādā ar zīmoliem "Daily", "Chat" un "Restart", apgrozījums pagājušajā gadā bija 13,165 miljoni eiro, kas ir par 37,6% mazāk nekā 2019.gadā, kā arī kompānija cieta zaudējumus 190 491 eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš, liecina "Firmas.lv" pieejamā informācija.

Gada pārskata vadības ziņojumā apgrozījuma kritums skaidrots ar Covid-19 pandēmijas ietekmi.

Vienlaikus, pēc vadības ziņojumā minētā, neskatoties uz Covid-19 krīzi, "Baltic Restaurants Latvia" pērn turpināja attīstīties, gada laikā veicot investīcijas 250 000 eiro apmērā gan jaunu struktūrvienību atvēršanā, gan esošajās vietās. Pagājušo gadu uzņēmums noslēdza ar 105 struktūrvienībām, tostarp pērn kompānijas darbībā divi lielākie segmenti bija izglītības iestādes ar 66 vietām, kā arī darbinieku pusdienu restorāni ar 28 vietām.

Pēc kompānijas vadības vēstītā, "Baltic Restaurants Latvia" rentabilitāti pagājušajā gadā būtiski ietekmēja tas, ka Covid-19 pandēmijas dēļ valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas laikā gan pavasarī, gan rudenī, uzņēmums turpināja darboties vietās, kur bija nepieciešams nodrošināt pakalpojuma nepārtrauktību, bet ieņēmumu apmērs bija ļoti neliels un nepietiekams, lai segtu fiksētās izmaksas.

Pērn "Baltic Restaurants Latvia" pieteicās un saņēma dīkstāves pabalstus darbiniekiem, kā arī nomas atlaides no valsts un pašvaldības iestādēm, kā arī no Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA).

"Sabiedrība ir lielākais vietējās izcelsmes kapitāla darba devējs ēdināšanas nozarē, tāpēc valsts atbalsts darbiniekiem bija būtisks, lai sabiedrības darbinieki nepapildinātu bezdarbnieku rindas," teikts "Baltic Restaurants Latvia" vadības ziņojumā.

Arī šogad "Baltic Restaurants Latvia" pieteicies un saņēmis valsts atbalstu darbiniekiem, kā arī apgrozāmajiem līdzekļiem un atlaidi telpu nomai no valsts un pašvaldību iestādēm.

2019.gadā "Baltic Restaurants Latvia" apgrozījums bija 21,1 miljons eiro, kas ir par 10,5% vairāk nekā 2018.gadā, savukārt uzņēmuma peļņa samazinājās par 24,2%, veidojot 232 402 eiro.

Kompānija "Baltic Restaurants Latvia" reģistrēta 2001.gadā, un tās pamatkapitāls ir 1,6 miljoni eiro. Kompānijas patiesie labuma guvēji ir Guntis Bredovskis, Aigars Kaugars un Anita Gleizde.