Pašvaldībai piederošā "Skrundas komunālā saimniecība" pandēmijas dēļ samazinājusi uzņēmumā esošās amatu vietas

Rīga, 22.jūn., LETA. Skrundas novada pašvaldībai piederošā SIA "Skrundas komunālā saimniecība" pērn Covid-19 pandēmijas dēļ samazinājusi uzņēmumā esošās amatu vietas, liecina uzņēmuma gada pārskats

Saskaņā ar "Firmas.lv" datiem namu apsaimniekošanas un komunālo pakalpojumu sniedzēja apgrozījums pērn ir bijis 888 279 eiro, kas ir līdzvērtīgi 886 106 eiro vel pirms gada.

Taču pandēmijas ietekmē uzņēmums 2020.gadu noslēdzis ar 25 044 eiro zaudējumiem, pretstatā 2019.gadā gūtajai 23 343 eiro peļņai.

Uzņēmuma vadība norāda, ka pandēmijas dēļ pagājušajā gadā tikai daļēji ieviests plānotais apsaimniekošanas maksas palielinājums, jo noteikto ierobežojošo pasākumu dēļ saimniecība nevarēja sniegt pilnvērtīgus un apjomīgus pakalpojumus, radot zaudējumus.

Valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas laikā ieviesti arī stingrāki epidemioloģiskās drošības noteikumi pasažieru pārvadājumu nozarē, tāpēc uzņēmuma apsaimniekotajā Skrundas autoostā samazinājās uzņemto autobusu reisu un pasažieru skaits. Ņemot vērā radušos situāciju, pieņemts lēmums samazināt darbinieku slodzi, taču tas pilnībā nenosedza pastāvīgās izmaksas, tāpēc arī autoostas darbs nesis zaudējumus, pausts finanšu pārskatā.

Samazinātas amata vietas arī labiekārtošanas struktūrā.

Papildu izdevumus uzņēmumam radīja arī pārcelšanās uz jaunām administratīvajām telpām, lai varētu nodrošināt datu aizsardzību un darbiniekiem labvēlīgākas telpas ar ģērbtuvi, dušām, atpūtas telpu.

"Skrundas komunālo saimniecību" vada Sandis Japēņins. Pērn uzņēmumā nodarbināti 47 cilvēki.