"Lux Express" papildinās autobusu reisu skaitu no Rīgas uz Tallinu un Viļņu

Rīga, 18.jūn., LETA. Starptautisko autobusu pārvadājumu uzņēmums "Lux Express" jūnijā papildinās reisu skaitu maršrutos Rīga-Tallina-Rīga un Rīga-Viļņa-Rīga, kā arī atjaunos pasažieru pārvadājumus maršrutā starp Rīgu un Tartu, aģentūrai LETA pavēstīja uzņēmuma pārstāvji.

"Lux Express" starptautiskā biznesa vadītājs Raitis Remmels prognozēja, ka, pateicoties digitālajam Covid-19 sertifikātam, kas tiks ieviests visās Eiropas Savienības dalībvalstīs no 1.jūlija, pasažieru plūsma Baltijas valstu virzienā būtiski palielināsies.

"Mēs palielināsim reisu skaitu pa posmiem - no 18.jūnija maršrutā Tallina-Rīga papildus diviem jau esošajiem būs trešais ikdienas reiss, bet no 28.jūnija - jau ceturtais. Tajā pašā dienā mēs atjaunosim satiksmi starp Tartu un Rīgu, kā arī būs pieejami papildu reisi starp Rīgu un Viļņu," pauda Remmels.

Uzņēmums jūnija sākumā Igaunijā ieviesa bezmaksas biļeti velosipēdam, bet turpmāk šis pakalpojums tiks attiecināts uz visu Baltiju. "Redzot šī pakalpojuma popularitāti, "Lux Express" ir nolēmis to attiecināt uz visām Baltijas valstīm. Jaunā biļete piedāvā pasažieriem ērtu autobusa un divriteņa kombināciju vasaras ceļojumiem. Šobrīd velosipēda biļeti kopā ar vienkāršo biļeti var iegādāties tikai "Lux Express" mājaslapā "luxexpress.eu"," informēja Remmels.

Vienlaikus uzņēmumā uzsvēra, ka autobusu ierobežotā bagāžas nodalījuma dēļ katram braucienam var rezervēt tikai līdz pieciem velosipēdiem.

Kompānija "Lux Express Latvia" reģistrēta 1994.gadā, un tās pamatkapitāls ir 193 404 eiro. Uzņēmums pieder Igaunijā reģistrētajam uzņēmumam "Lux Express Estonia". Uzņēmuma apgrozījums pagājušajā gadā bija 849 132 eiro, kas ir 2,4 reizes mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas zaudējumi palielinājies par 21% - līdz 28 636 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".