Degvielas mazumtirgotāja "Viada Baltija" apgrozījums pērn sarucis par 10,1%

Rīga, 11.jūn., LETA. Degvielas mazumtirgotāja AS "Viada Baltija" apgrozījums pagājušajā gadā bija 157,335 miljoni eiro, kas ir par 10,1% mazāk nekā gadu iepriekš, kā arī kompānija cieta zaudējumus 521 008 eiro apmērā pretstatā peļņai 2019.gadā, liecina informācija "Firmas.lv".

Tostarp kompānijas ieņēmumi no degvielas realizācijas pērn saruka par 13,1% - līdz 127,754 miljoniem eiro, ieņēmumi no preču realizācijas pieauga par 5,8% - līdz 28,557 miljoniem eiro, ieņēmumi no nomas saruka par 2,9% - līdz 921 237 eiro, bet no grāmatvedības pakalpojumiem "Viada Baltija" ieņēmumi veidoja 103 467 eiro.

Kompānijas gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka "Viada Baltija" pērn veiksmīgi turpināja paplašināšanos, kā arī modernizācijas un attīstības procesu. Ar sadarbības partneru atbalstu uzbūvēta jauna degvielas uzpildes stacija "Ziepniekkalns", iegādātas divas jaunas degvielas uzpildes stacijas "Ziemeri" un "Dundaga", kā arī izbūvēta un atvērta automātiskā automazgātava "Šampētera", "Liepāja 1" un "Daugavpils 2". Tāpat pērn īstenota rekonstrukcija degvielas uzpildes stacijās "Liepāja 1", "Ērgļi", "Pļaviņas", "Astras" un "Daugavpils 2".

Pēc vadības ziņojumā minēta, "Viada Baltija" turpinās degvielas uzpildes staciju tīkla modernizāciju, attīstību un paplašināšanu. Tostarp paredzēts Rīgā, Vienības ielā 162A atvērt jaunu degvielas uzpildes staciju ar automazgātavu, kā arī atbilstoši jaunajam konceptam rekonstruēt degvielas uzpildes staciju "Grobiņa". Tāpat plānots pārņemt un modernizēt 20 degvielas uzpildes stacijas.

Jau vēstīts, ka Konkurences padome šogad pavasarī atļāva "Viada Baltija" un SIA "Petrol Property" iegādāties "Dinaz" degvielas uzpildes stacijas.

2019.gadā "Viada Baltija" strādāja ar 174,976 miljonu eiro apgrozījumu un 80 563 eiro peļņu.

Uzņēmums reģistrēts 2015.gadā, un tā pamatkapitāls ir divi miljoni eiro. Kompānijas īpašnieki ir Lietuvas uzņēmumi "Viada LT" (97%) un "Jorūna" (3%), bet uzņēmuma patiesi labuma guvēji ir Birute Paleičikiene, Renata Paleičikaite-Polujanskiene, Kristina Paleičikaite-Lesevičiene un Ivans Paleičiks.

Pēc Valsts ieņēmumu dienesta (VID) datiem, 2020.gadā "Viada Baltija" bija Latvijā trešais lielākais komersants pēc mazumtirdzniecībā realizētā degvielas apmēra.