Par "Aloja Starkelsen" lielāko īpašnieku kļuvis uzņēmums "IRL MD Food Solutions"

Rīga, 9.jūn., LETA. Par kartupeļu cietes ražotāja SIA "Aloja Starkelsen" lielāko īpašnieku kļuvusi SIA "IRL MD Food Solutions", kas pieder dažādu valstu uzņēmējiem.

Kā aģentūru LETA informēja "Aloja Starkelsen" kompānijas pārstāvji, Zviedrijas zemnieku kooperatīvs "Sveriges Starkelseproducenter forening" pārdevis 90% no pašreiz piederošajiem 97,93% kapitāldaļu Latvijā reģistrētajam uzņēmumam "IRL MD Food Solutions". Darījuma summa ir konfidenciāla.

"IRL MD Food Solutions" turpmāk kartupeļu cietes ražošanas kompānijā paredz nodrošināt zinātnisko, tehnisko un komercdarbības zināšanu pārnesi, kā arī mērķtiecīgi attīstīt "Aloja Starkelsen" kā globālu augu izcelsmes pārtikas izejvielu un pārtikas risinājumu ražotāju. "IRL MD Food Solutions" pārstāvji skaidroja, ka Latvija, ar savu konkurētspējīgo un ilgtspējīgo lauksaimniecības infrastruktūru, spēcīgo pārtikas rūpniecību un respektablām universitātēm, ir ideāla vieta, lai attīstītu veiksmīgu pārtikas izejvielu industriju.

"Aloja Starkelsen" ģenerāldirektors Jānis Garančs piebilda, ka darījums turpmāk ļaus kompānijai straujāk attīstīt ražošanas platformu un inovāciju kapacitāti, kas stiprinās kompānijas iespējas rast modernus pārtikas produktu risinājumus partneriem visā pasaulē.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Aloja Starkelsen" 2020.gada pārskata periodā bija 10 289 470 eiro, kas bija pieaugums par 26%, salīdzinot ar iepriekšējo gadu. Uzņēmuma peļņa pieauga vairāk nekā trīskārtīgi, sasniedzot 211 168 eiro.

Līdz šim kompānijas lielākais īpašnieks bija Zviedrijas zemnieku kooperatīvs "Sveriges Starkelseproducenter forening", kam piederēja 97,93% kompānijas kapitāldaļu. Andrejam Hansonam pieder 0,8%, Garančam - 0,64%, Hansam Hugo Bergrenam - 0,32%, savukārt Gunai Velkerei un Sofijai Kasimai katrai pa 0,16%.

"Aloja Starkelsen" reģistrēta 1991.gadā, un tās pamatkapitāls ir 259 131 eiro.

"IRL MD Food Solutions" reģistrēts 2020.gada 30.oktobrī, un tā pamatkapitāls ir 1,362 miljoni eiro.

Kompānijas īpašnieki pārstāv vairākas pasaules valstis, cita starpā Itāliju, Spāniju, Krieviju, Ķīnu un Latviju. Lielākais kapitāldaļu īpatsvars 25,99% apmērā pieder itālim Mauricio Decio, 24,38% apmērā Krievijas pilsonim Viktoram Voitovam, savukārt trešais lielākais kompānijas īpašnieks ar 16,25% kapitāldaļu ir šveicietis Massimo Selmo. Tāpat "IRL MD Food Solutions" 4,47% apmērā pieder kooperatīvajai sabiedrībai "VAKS", savukārt kapitāldaļas 0,81% apmērā kooperatīvās sabiedrības "Latraps" priekšsēdētājam Edgaram Ružam.

Kā kompānijas vienīgais patiesais labuma guvējs reģistrēts Decio.

Kā norāda "IRL MD Food Solutions", kompānija fokusējas uz jaunu pārtikas produktu risinājumu izveidi, kas balstās uz ilgtspējīgi audzētiem un minimāli pārstrādātiem augkopības produktiem.