LMT plāno kļūt par IT drošības risinājumu uzņēmuma "Santa Monica Networks" īpašnieku

Rīga, 1.jūn., LETA. Mobilo sakaru operators SIA "Latvijas mobilais telefons" (LMT) plāno kļūt par informācijas tehnoloģiju (IT) drošības risinājumu uzņēmuma SIA "Santa Monica Networks" vienīgo īpašnieku, aģentūrai LETA pavēstīja LMT Sabiedrisko attiecību daļas vadītājs Valdis Jalinskis.

Viņš informēja, ka LMT un Baltijas datu pārraides tīklu un IT drošības risinājumu uzņēmumu grupas "Santa Monica Networks" īpašnieki  ir parakstījuši līgumu, kas paredz, ka LMT kļūs par 100% "Santa Monica Networks" īpašnieku. Darījuma summa atklāta netiek.

Pēc kompānijā skaidrotā, darījums abiem uzņēmumiem ļaus ātrāk un efektīvāk ieviest piektās paaudzes tīkla risinājumus.

Uzņēmumi plāno turpināt darbu kā atsevišķas juridiskas vienības. 

Darījumu vēl vērtēs Latvijas un Lietuvas konkurences uzraugi, jo "Santa Monica Networks" ir arī struktūrvienība Lietuvā.

"LMT sen jau vairs nav tikai sakaru operators, mēs risinām sarežģītus biznesa transformācijas uzdevumus ar IT risinājumu palīdzību. Ar "Santa Monica Networks" mūs vieno inovatoru DNS. Apvienojot LMT pieredzi mobilo sakaru risinājumos ar jaudu, kas piemīt pieredzējušam datu pārraides tīklu un IT drošības risinājumu izstrādātajam, mēs kļūsim par digitālās transformācijas līderi," pauda LMT prezidents Juris Binde.

Tikmēr "Santa Monica Networks" valdes priekšsēdētājs Uģis Bērziņš uzsvēra, ka uzņēmums jau ilgus gadus virzījis inovācijas, Latvijas biznesa vidē ieviešot jaunākās tehnoloģijas. "Kopā ar LMT varēsim spert soli tālāk, nodrošinot dažādu 5G biznesa risinājumu attīstību un paplašinot to klientu loku, kam būs pieejamas vismodernākās tehnoloģijas un korporatīvā līmeņa tehniskie risinājumi," viņš minēja.

Savukārt "Santa Monica Networks" pašreizējais lielākā īpašnieka - "Livonia Partners Fund I" - dibinātāja un partnere Kristīne Bērziņa uzsvēra, ka "Livonia Partners" investē uzņēmumos, kas ir līderi tirgos, un komandās, kurās strādā drosmīgi uzņēmēji un vadītāji.

""Santa Monica Networks" ir tieši šāds uzņēmums. "Santa Monica Networks" Latvijas uzņēmumu 2003.gadā dibināja Uģis Bērziņš, kurš balstoties uz savu vīziju par tehnoloģijām un to lomu klientu biznesā, kopā ar izcilu komandu ir uzbūvējis tīklu risinājumu tirgus līderi. Esam pateicīgi par iespēju atbalstīt "Santa Monica Networks" komandu ar kapitālu un savām zināšanām," pauda Bērziņa.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka kompānija "Santa Monica Networks" reģistrēta 2017.gadā, un tās pamatkapitāls ir 4,111 miljoni eiro.

"Livonia Partners Fund I" pieder 51,89% uzņēmuma kapitāldaļu, SIA "C3" - 34,68%, Igaunijas uzņēmumam "Alkonda" - 11,64%, bet Lietuvas pilsonim Mindaugam Žiūkam - 1,79%. 2019.gadā "Santa Monica Networks" koncerna apgrozījums bija 22,195 miljoni eiro, savukārt koncerna peļņa bija 2,804 miljoni eiro. Kompānijas 2020.gada finanšu rezultāti pagaidām nav publiskoti.

LMT reģistrēta 1992.gada janvārī, un tās pamatkapitāls ir 817 000 eiro. Kompānijas kapitālā pa 24,5% akciju pieder "Sonera Holding" un "Telia Company", pa 23% akciju pieder "Tet" un Latvijas Valsts radio un televīzijas centram, bet 5% - valstij SIA "Publisko aktīvu pārvaldītājs "Possessor"" personā. LMT koncerns 2020.gadā strādāja ar 227,506 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 0,7% mazāk nekā gadu iepriekš, bet koncerna peļņa samazinājās par 6% un bija 27,226 miljoni eiro.