Par "Virši-A" valdes priekšsēdētāju kļuvis uzņēmuma izpilddirektors Jānis Vība

Rīga, 13.apr., LETA. Par degvielas tirdzniecības tīkla "Virši" īpašnieka AS "Virši-A" valdes priekšsēdētāju kļuvis kompānijas izpilddirektors Jānis Vība, aģentūru LETA informēja "Virši-A" pārstāvji.

Tāpat valdes sastāvam pievienojusies arī uzņēmuma finanšu direktore Vita Čirjevska un Mazumtirdzniecības daļas vadītāja Linda Prūse.

Līdzšinējais uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Jānis Riekstiņš un valdes locekļi Jānis Rušmanis, Ilgvars Zuzulis un Andris Priedītis darbu turpinās "Virši-A" padomē. Viņiem un līdzšinējai padomes loceklei Silvai Skudrai padomē pievienosies arī Latvijas Degvielas tirgotāju asociācijas valdes loceklis Ivars Blumbergs.

Vība veiktās izmaiņas padomes un valdes sistēmā komentēja, norādot, ka tās palīdzēs nodrošināt spēcīgāku un efektīvāku uzņēmuma pārvaldības modeli.

"Valdes komandu papildinājušas aktīvas, zinošas un pieredzējušas profesionāles, kuras jau līdz šim ir devušas nozīmīgu pievienoto vērtību "Viršu" izaugsmes stāsta veidošanā un pierādījušas sevi, sniedzot būtisku ieguldījumu uzņēmuma attīstībā. Savukārt uzņēmuma padome turpinās sniegt vērtīgu atbalstu uzņēmuma valdei nozīmīgu stratēģisku jautājumu pieņemšanā," sacīja jaunais uzņēmuma valdes priekšsēdētājs.

Kompānija "Virši-A" reģistrēta 1995.gadā, un tās pamatkapitāls ir 6,678 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma apgrozījums 2019.gadā bija 187,008 miljoni eiro, bet peļņa sasniedza 3,989 miljonus eiro. Finanšu dati par 2020.gadu vēl nav publiskoti.