Metālu vairumtirgotāja "Elme Metall Latvia" apgrozījums pērn samazinājies par 13,9%

Rīga, 13.apr., LETA. Metālu un metāla rūdu vairumtirgotāja SIA "Elme Metall Latvia" apgrozījums pagājušajā gadā bija 30,469 miljoni eiro, kas ir par 13,9% mazāk nekā 2019.gadā, savukārt uzņēmuma zaudējumi pieauga par 57,4% un bija 478 891 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

"Elme Metall Latvia" gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka pagājušajā gadā Covid-19 pandēmijas dēļ metālapstrādes industrija saskārās ar metāla patēriņa un vairumtirdzniecības cenu kritumu. 

Tostarp kompānijas vadība zaudējumus skaidro ar "Elme Metall Latvia" klientu eksporta samazinājumu, kā arī vairāk nekā par 50% samazinājušos celtniecības nozares pieprasījumu pēc armatūras un tās izstrādājumiem, kas saistīts ar investīciju projektu apturēšanu.

Vienlaikus vadības ziņojumā atzīmēts, ka "Elme Metall Latvia" lielākais klients pērn veidoja 10% no kopējā apgrozījuma, kā arī 22% no pircēju un pasūtītāju bruto summas pagājušā gada beigās. Tādējādi uzņēmums ir pakļauts zināmai kredītriska pakāpei.

Vadības ziņojumā teikts, ka metāla pieprasījuma samazinājums tirgū noveda pie tā, ka metāla tirgotāji centās izvairīties no lieliem krājumiem, un tas savukārt noveda pie metāla cenu izteikta krituma. 

Uzņēmums šogad plāno paplašināt darbību, kā arī klientu loku. Ir plānots atjaunot plašu sadarbību ar celtniecības uzņēmumiem, kā arī piesaistīt ražošanas centra izstrādājumu patērētājus. Tāpat plānots optimizēt debitoru uzraudzības, krājumu piegādes un gatavās produkcijas piegādes procedūras.

Tāpat šogad plānots paplašināt tranzīta darījumu apmēru ar "Elme Metall" grupas uzņēmumiem, izmantojot Latvijas ģeogrāfiskā novietojuma priekšrocības.

2019.gadā "Elme Metall Latvia" strādāja ar 35,369 miljonu eiro apgrozījumu un cieta 304 204 eiro zaudējumus.

"Elme Metall Latvia" reģistrēta 2000.gadā, un tās pamatkapitāls ir 3 882 560 eiro. Uzņēmuma vienīgā īpašniece ir Igaunijas "Elme Metall", bet uzņēmuma patiesais labuma guvējs ir Igaunijas pilsonis Fjodors Bermans.