Būvniecības preču tirgotāja "Sanistal" apgrozījums pērn audzis par 4,5%

Rīga, 12.apr., LETA. Būvniecības preču tirgotājs "Sanistal" pagājušajā gadā strādāja ar 29,386 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 4,5% vairāk nekā 2019.gadā, kā arī guva 188 212 eiro peļņu pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka pērn "Sanistal" turpināja darboties astoņas tirdzniecības filiāles Latvijas lielākajās pilsētās - Rīgā (trīs filiāles), Liepājā, Kuldīgā, Jelgavā, Valmierā un Daugavpilī. Filiāle Ventspilī tika slēgta 2020.gada 30.septembrī, izveidojot Kurzemes reģiona apvienoto pārdošanas komandu ar divām bāzes vietām filiālēs Kuldīgā un Liepājā.

Pērn uzņēmums turpināja strādāt ar celtniecības un industriālajiem klientiem - "Sanistal" līdzdarbojas nozīmīgos celtniecības projektos Latvijā, piegādājot risinājumus gan apkures sistēmu, gan ūdensapgādes un kanalizācijas jomās. Uzņēmuma klientu lokā ir celtniecības uzņēmumi, specializētie apkures un ventilācijas sistēmu montāžas uzņēmumi, metālapstrādes uzņēmumi, citi ražotāji, kā arī valsts un pašvaldību organizācijas.

Pērn uzņēmums nodokļos valsts budžetā samaksāja 4,6 miljonus eiro, kas ir par 2,6 miljoniem eiro vairāk nekā 2019.gadā, teikts vadības ziņojumā. Pieaugums saistīts ar reversā pievienotās vērtības nodokļa atcelšanu būvizstrādājumiem, sadzīves elektroniskajām iekārtām un sadzīves elektriskajai aparatūrai. 

Vadības ziņojumā teikts, ka Covid-19 pandēmijai nav bijusi tūlītēja un būtiska ietekme uz uzņēmuma darbību. Covid-19 ietekme uz uzņēmumu bijusi netieša un saistīta ar vairumtirdzniecības klientu iespējām pārdot konkrētus produktus gala pircējiem.  

Turpmāk uzņēmums plāno attīstīt peļņu nesošus biznesa konceptus, kā arī pilnveidot digitalizācijas procesus uzņēmumā gan iekšējās efektivitātes uzlabošanā, gan klientu apkalpošanā.

2019.gadā "Sanistal" strādāja ar 28,111 miljonu eiro apgrozījumu un cieta 280 815 eiro zaudējumus.

"Sanistal" darbojas kopš 1993.gada, un uzņēmuma pamatdarbība ir metālizstrādājumu, kokmateriālu, būvmateriālu, sanitārtehnikas preču, krāsu un stikla mazumtirdzniecība veikalos, kā arī iekārtu remonts. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 106 710 eiro, un tā īpašnieks ir Dānijas vairumtirdzniecības uzņēmums "Sanistal".