Lauksaimniecības kooperatīva "Abra" apgrozījums pērn pieauga par 32,1%

Rīga, 5.marts, LETA. Lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrība "Abra" pagājušajā gadā strādāja ar 15,418 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 32,1% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kooperatīva peļņa samazinājās par 16,6% un bija 533 112 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Lauksaimniecības kooperatīva gada pārskata vadības ziņojumā peļņas samazinājums skaidrots ar izmaksu pieaugumu produkcijas iegādei un ražošanas tehnikas uzturēšanai. Tāpat, saistībā ar produkcijas pārdošanas apmēru pieaugumu par 15%, būtiski pieaugusi samaksa par darbiem un pakalpojumiem no ārienes, galvenokārt - pirmapstrādes pakalpojumiem un transportu.

Līdztekus vadības ziņojumā minēts, ka "Abra" 2020.gadā iegādājās jaunu lauksaimniecības tehniku 738 110 eiro vērtībā.

Kooperatīvs 2021.gadā plāno uzlabot pirmapstrādes pakalpojumu jaudas - pieņemšanas, žāvēšanas un tīrīšanas jaudas, kā arī palielināt kravas auto skaitu un sakārtot pārvadājumu licenci, lai kooperatīvs varētu veikt ne tikai pašpārvadājumus, bet arī pakalpojumu transporta jomā ar saviem kravas auto.

2019.gadā kooperatīvs "Abra" strādāja ar 11,673 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 1,2% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kooperatīva peļņa pieauga trīs reizes - līdz 638 955 eiro.

Kooperatīvs ir reģistrēts 2005.gadā, un tā pamatdarbības veids ir graudkopības, tauriņziešu un rapšu produkcijas realizācija, kā arī lauksaimniecības tehnikas noma un lauksaimniecības pakalpojumu sniegšana, lauksaimniecības preču iegāde un pārdošana kooperatīva biedriem un citiem partneriem.