"Getliņi EKO" izveidota triju cilvēku padome

Rīga, 18.febr., LETA. Atkritumu uzglabāšanas pakalpojumu sniedzējam SIA "Getliņi EKO" izveidota padome triju cilvēku sastāvā, liecina "Firmas.lv" informācija.

Par uzņēmuma padomes priekšsēdētāju iecelts Jevgenijs Belezjaks, viņa vietniece ir Baiba Zūzena un padomē ir arī Jānis Pumpurs.

Padomes izveide iegrāmatota 17.februārī.

Pēc publiski pieejamās informācijas, Belezjaks pagājušā gada beigās kļuvis arī par Rīgas domei daļēji piederošā uzņēmuma "Rīgas siltums" padomes locekli. Tāpat viņš līdz 2020.gada sākumam bija arī līzinga kompānijas "Citadele Leasing" (iepriekš "UniCredit Leasing") valdes priekšsēdētājs.

Belezjaks ir arī pērn izveidotā SIA "Belconsult" valdes priekšsēdētājs un vienīgais īpašnieks, kā arī viņam pieder kapitāldaļas pagājušā gada vasarā izveidotajā uzņēmumā SIA "Bamba", kur viņš ir vienīgais valdes loceklis.

Zūzena līdz 2019.gada vasaras beigām bija "All Media Latvia" vadītāja. Pašreiz viņa ir arī 2020.gadā izveidotā uzņēmuma SIA "BZ Consulting" līdzīpašniece un vienīgā valdes locekle.

Savukārt Pumpurs ir ilggadējais Stopiņu novada domes priekšsēdētājs.

"Getliņi EKO" administratīvais un infrastruktūras direktors Guntis Kampe aģentūrai LETA skaidroja, ka Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likums nosaka veidot padomi, ja izpildās noteikti kritēriji, no kuriem viens nosaka, ka apgrozījumam iepriekšējā pārskata gadā ir jāpārsniedz 21 miljonu eiro. Šo prasību "Getliņi EKO" izpildīja, tādēļ uzņēmuma akcionāri - Rīgas dome un Stopiņu novada dome - pērn izsludināja konkursu uz padomes locekļu amatiem.

Kā liecina "Getliņi EKO" mājaslapā atrodamā informācija, pieteikšanās konkursam notika līdz pagājušā gada septembra beigām. Padomes locekļa mēnešalga noteikta līdz 2582 eiro.

"Getliņi EKO" ir atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums, kurš apsaimnieko lielāko cieto sadzīves atkritumu apglabāšanas poligonu Latvijā.

Uzņēmums reģistrēts 1997.gada novembrī, un tās pamatkapitāls ir 6,009 miljoni eiro. Apsaimniekotāja 97,7% kapitāls pieder Rīgas domei un 2,3% - Stopiņu novada domei, liecina "Firmas.lv" informācija. "Getliņi EKO" 2019.gadā strādāja ar 25,1 miljona eiro apgrozījumu, kas provizoriski ir par 33,5% vairāk nekā gadu iepriekš, bet peļņa pieauga par 64,1% un bija 622 646 eiro.