IT uzņēmuma "Dati Group" apgrozījums pagājušajā finanšu gadā palielinājies par 3,2%

Rīga, 2.febr., LETA. Informācijas tehnoloģiju (IT) uzņēmums SIA "Dati Group" iepriekšējā finanšu gadā, kas ilga no 2019.gada 1.oktobra līdz 2020.gada 30.septembrim, strādāja ar 4,308 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 3,2% vairāk nekā gadu iepriekš, bet peļņa palielinājās par 89,9% un bija 30 307 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka Latvijā un citviet pasaulē spēkā esošie Covid-19 dēļ ieviestie ierobežojumi ievērojami samazina ekonomikas attīstību valstī un pasaulē.

"Dati Group" vadība atzīst, ka nav paredzams, kā situācija varētu attīstīties nākotnē, tādēļ pastāv ekonomikas attīstības nenoteiktība. Vienlaikus uzņēmuma vadība nepārtraukti izvērtē situāciju, pielāgojoties valstī noteiktajiem ierobežojumiem.

Pašlaik "Dati Group" neizjūt ietekmi uz savu saimniecisko darbību saistībā ar Covid-19 izplatību.

Uzņēmuma vadība arī norāda, ka "Dati Group" neatlaidīgi strādā pie jaunu iespēju izpētes ar Eiropas Savienības fondu projektiem saistītajos jautājumos starptautiskās konkurētspējas veicināšanai, kā arī meklē jaunus sadarbības partnerus un noieta tirgus. Jo īpaši tas tiek drošības un aizsardzības pakalpojumu jomā, piegādājot konkrētus produktus NATO vajadzībām.

Viens no galvenajiem mērķiem uzņēmuma attīstībā ir iekšējo vadības un kontroles procesu uzlabošana un

pilnveide. "Liela vērība tiek veltīta darba drošības un vides aizsardzības pasākumiem", uzsvērts vadības ziņojumā.

Jau vēstīts, ka finanšu gadā, kas ilga no 2018.gada 1.oktobra līdz 2019.gada 30.septembrim, "Dati Group" strādāja ar 4,174 miljonu eiro apgrozījumu un 15 959 eiro peļņu.

"Dati Group" dibināts 1993.gadā, un uzņēmuma pamatkapitāls ir 338 734 eiro. Uzņēmuma lielākais īpašnieks ir Aldis Gulbis, kuram pieder 88,29% "Dati Group" kapitāldaļu. Viņš ir arī vienīgais uzņēmuma patiesais labuma guvējs. Vēl 9,29% "Dati Group" kapitāldaļu turētājs ir pats uzņēmums, bet 2,42% pieder Naurim Ārmanim.