"Maxima Latvija" kļūst par LBS ilgtermiņa partneri jaunatnes basketbolā

Rīga, 1.febr., LETA. Tirdzniecības uzņēmums "Maxima Latvija" kļuvis par Latvijas Basketbola savienības (LBS) ilgtermiņa partneri jaunatnes basketbolā, pirmdien vēsta LBS.

"Maxima Latvija" šogad svin savu 20 gadu darbības jubileju Latvijā, tāpēc uzņēmums arī piekritis turpmākos trīs gadus atbalstīt vienu no populārākajiem sporta veidiem Latvijā - basketbolu.

Sadarbību uzsākot, gan LBS un Latvijas Jaunatnes basketbola līga, gan "Maxima Latvija" izvērtējuši virzienus, kuros ilgtermiņā pilnveidot jaunatnes basketbola attīstības procesu. Sadarbības laikā plānots uzlabot basketbola infrastruktūru Latvijā, īpaši veicinot sporta veida pieejamību reģionos ārpus Rīgas, kā arī papildināt jauno basketbolistu izaugsmes iespējas ne tikai profesionālā sporta virzienā, bet arī mācībās un atbildīgas personības veidošanā.

Tāpat plānotas plašas aktivitātes papildinot treneru zināšanas, kā arī iesaistot un izglītojot jauno sportistu vecākus, piemēram, organizējot, seminārus un tikšanās ar tādiem nozares speciālistiem kā fizioterapeiti un sporta psihologi.

"Jaunatnes basketbols ir viena no LBS prioritātēm, gan sekmējot talantīgāko jauniešu sportiskās meistarības attīstību, gan veidojot vidi, kas sekmē vispusīgu personību attīstību un izaugsmi. Tas ir ilgtermiņa process, kurā ieguldītā darba augļi ienākas tikai pēc daudziem gadiem. Tāpēc īpašs prieks, ka tik jaudīgs uzņēmums kā "Maxima Latvija" ir novērtējis gan basketbola sabiedrības paveikto, gan izaugsmes potenciālu, un šajā sarežģītajā laikā atsaucies uzaicinājumam nākt talkā, lai jaunatnes basketbola vidi padarītu vēl interesantāku, daudzveidīgāku un kvalitatīvāku," pauž LBS prezidents Raimonds Vējonis.

"Laikā, kad LJBL spēles nevar notikt mūsu spēlētāji un treneri liek lietā radošo garu un enerģiju, apliecinot vienu no basketbola pamatvērtībām - prasmi nepadoties, saskaroties ar izaicinājumiem laukumā un ārpus tā. "Maxima Latvija" atbalsts palīdzēs īstenot daudzus uz attīstību vērstus projektus un kļūt vēl stiprākiem," uzsver Latvijas Jaunatnes basketbola līgas direktore Ieva Ozola.

Tikmēr "Maxima Latvija" Korporatīvais vadītājs Jānis Vanags akcentēja, ka uzņēmums jau vairākus gadus Latvijā atbalsta veselīgu dzīves veidu un uzturu, tādējādi cenšoties veicināt Latvijas ģimeņu labklājību. "Ceram, ka kopīgiem spēkiem mums izdosies rast risinājumus dažādiem izaicinājumiem, ar ko saskaras jaunie sportisti, viņu treneri un vecāki, un tas palīdzēs talantīgajiem basketbolistiem sasniegt savus profesionālos mērķus," stāsta Vanags.

2018.gadā "Maxima Latvija" kļuva arī par Latvijas Hokeja federācijas (LHF) un Latvijas Handbola federācijas (LHF) bērnu un jauniešu čempionāta atbalstītāju. Tāpat uzņēmums jau vairāku gadu garumā atbalsta arī jaunos vieglatlētus.

"Firmas.lv" dati liecina, ka "Maxima Latvija" 2019.gadā strādāja ar 836,727 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 7,7% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga par 25,5% un bija 27,496 miljoni eiro. Kompānija "Maxima Latvija" reģistrēta 2000.gada novembrī, un tās pamatkapitāls ir 4,91 miljons eiro. "Maxima Latvija" vienīgais īpašnieks ir Nīderlandē reģistrētais uzņēmums "Lincoln Land Erste", bet patiesais labuma guvējs ir Nerijs Numavičs. Uzņēmums ir daļa no holdinga kompānijas "Maxima Grupe".