"Cesvaines piens" reģistrējis divas komercķīlas ar kopumā 2,45 miljonu eiro nodrošinātā prasījuma maksimālo summu

Rīga, 19.janv., LETA. Piena pārstrādes uzņēmums AS "Cesvaines piens" reģistrējis divas jaunas komercķīlas ar kopējo nodrošinātā prasījuma maksimālo summu 2,45 miljoni eiro, liecina "Lursoft" informācija.

Komercķīlas ņēmējs ir "Luminor Bank". Par labu komercķīlas ņēmējam ieķīlāti "Cesvaines piena" krājumi, ķermeniskie pamatlīdzekļi un prasījuma tiesības. Ar komercķīlu nodrošināti visi komercķīlas ņēmēja prasījumi pret "Cesvaines pienu", kas izriet no 2021.gada 13.janvāra kredītlīnijas un kredīta līgumiem.

Komercķīlas reģistrētas pirmdien, 18.janvārī.

Patlaban uzņēmumam ir reģistrētas septiņas aktīvas komercķīlas.

"Cesvaines piena" padomes priekšsēdētāja vietnieks Agris Skvarnovičs aģentūrai LETA skaidroja, ka komercķīlas reģistrētas saistībā ar lēmumu mainīt kredītiestādes.

Tāpat viņš sacīja, ka, neskatoties uz Covid-19 un ar to saistītajiem sarežģījumiem, uzņēmums 2020.gadā strādāja ar peļņu.

"2021.gads, noteikti, būs pilns izaicinājumu, tādēļ mērķis ir būt elastīgiem un pielāgoties jaunajiem tirgus apstākļiem un turpināt ražot kvalitatīvu produktu ar augstu pievienoto vērtību," pauda Skvarnovičs.

Uzņēmums "Cesvaines piens" reģistrēts 1994.gadā, un tā pamatkapitāls ir 1,29 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Kompānijas patiesais labuma guvējs ir Kristaps Zālītis.

2019.gadā "Cesvaines piena" apgrozījums bija 13,573 miljoni eiro, kas ir par 11% vairāk nekā gadu iepriekš, taču kompānija cieta zaudējumus 58 302 eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš.