Informēs par depozīta sistēmas ieviešanu Latvijā

Rīga, 15.janv., LETA. Šodien plkst.10 Valsts vides dienests (VVD) un SIA "Depozīta iepakojuma operators" tiešsaistes preses konferencē informēs par depozīta sistēmas dzērienu iepakojumam ieviešanas aktualitātēm, aģentūru LETA informēja VVD sabiedrisko attiecību vadītāja Kristīne Kļaveniece.

Preses konferencē piedalīsies VVD ģenerāldirektore Elita Baklāne-Ansberga un SIA "Depozīta iepakojuma operators" valdes priekšsēdētājs Miks Stūrītis.

LETA jau vēstīja, ka pagājušā gada beigās VVD par depozīta sistēmas dzērienu iepakojuma operatoru izvēlējās SIA "Depozīta iepakojuma operators".

Baklāne-Ansberga informēja, ka "Depozīta iepakojuma operators" atbilst normatīvo aktu prasībām un ieguvis visvairāk punktus kvalitātes kritēriju vērtēšanas posmā, tāpēc ar minēto uzņēmumu 2021.gada janvārī tiks slēgts līgums uz septiņiem gadiem.

VVD ģenerāldirektore piebilda, ka, lai nodrošinātu depozīta sistēmas ieviešanas caurspīdību un visu sabiedrības interešu ievērošanu, VVD līguma projektā ar depozīta sistēmas operatoru paredzējis iespēju ikmēneša uzraudzības sanāksmēs pieaicināt arī sabiedrības pārstāvjus - Iepakojuma apsaimniekošanas padomes un Vides konsultatīvās padomes pārstāvjus, kā arī pēc nepieciešamības citu organizāciju, piemēram, Latvijas Pašvaldību savienības pārstāvi.

Jau ziņots, ka Latvijā depozīta sistēmu plānots ieviest 2022.gada 1.februārī. VVD noteiktajā termiņā saņēma divus depozīta sistēmas operatora pretendentu pieteikumus - no SIA "Depozīta iepakojuma operators" un SIA "Nulles depozīts". Saņemto pieteikumu izvērtēšana norisinājās divās kārtās.

Kompānijas "Depozīta iepakojuma operators" pamatkapitāls ir 112 500 eiro, un tā tika izveidota 2020.gada jūnijā. Kompānijas īpašnieki ir "Alus un dzērienu iepakojuma savienība" (20%), "Coca-Cola HBC Latvia" (20%), "Cēsu alus" (13,33%), "Cido grupa" (13,33%) un "PET Baltija" (13,33%), "Aldaris" (13,33%) un Latvijas Alus darītāju savienība (6,67%), liecina informācija "Firmas.lv".