Programmatūras izstrādātāja "RIX Technologies" apgrozījums pagājušajā finanšu gadā pieauga par 26%

Rīga, 6.janv., LETA. Programmatūras izstrādātājs AS "RIX Technologies" pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2019.gada 1.oktobra līdz 2020.gada 30.septembrim, strādāja ar 5,956 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 25,8% vairāk nekā iepriekšējā finanšu gadā, bet kompānijas peļņa pieauga par 47,8% un bija 2,549 miljoni eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Gada pārskata vadības ziņojumā atzīmēts, ka Covid-19 pandēmija ir veicinājusi bezprecedenta pieprasījumu pēc digitālajiem tehnoloģiju risinājumiem, lai nodrošinātu attālinātu darbu mājās un saglabātu biznesa nepārtrauktību. Tādējādi ir būtiski audzis "RIX Technologies" sniegto informācijas tehnoloģiju (IT) pakalpojumu un pārdoto programmproduktu, tostarp dokumentu vadības sistēmas (DVS) "Namejs" apgrozījums. 

Uzņēmuma vadība arī uzsver, ka, neskatoties uz Covid-19 izplatību, "RIX Technologies" nākotnes perspektīva vērtējama kā stabila, prognozējot, ka arī turpmākajos gados pieaugs iekšzemes tirgus pieprasījums pēc tehnoloģiju risinājumiem.

"RIX Technologies" plāno aktīvi turpināt darbu, investējot un turpinot attīstīt DVS "Namejs", lai paplašinātu sniegto pakalpojumu klāstu esošajiem klientiem, kā arī turpinātu piesaistīt jaunus klientus, kā arī tiks turpināta noslēgto līgumu izpilde programmizstrādes jomā.

Uzņēmums plāno turpināt investēt darbinieku apmācībās un profesionālās kvalifikācijas paaugstināšanā. Tāpat iecerēts turpināt un attīstīt sadarbību ar augstākās izglītības iestādēm, uzturēt partnerību ar pasaulē vadošajiem programmatūras izstrādātājiem "Microsoft" un "Oracle", kā arī turpināt aktīvu dalību Latvijas informāciju un komunikāciju tehnoloģiju asociācijā un "IT Klasteris" aktivitātēs.

Iepriekšējā finanšu gadā, kas ir laikā no 2018.gada 1.oktobra līdz 2019.gada 30.septembrim, "RIX Technologies" strādāja ar 4,735 miljonu eiro apgrozījumu, kas bija par 2,6% mazāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa samazinājās par 6,6% un bija 1,725 miljoni eiro.

Kompānija "RIX Technologies" reģistrēta 2001.gada jūnijā, un tās pamatkapitāls ir 142 286 eiro. "RIX Technologies" patiesie labuma guvēji ir Eva Fadejeva un Sandis Kolomenskis.