precizēta - Pēc atteikšanās no savas ēdnīcas Iecavas vidusskolas skolēnu ēdināšana piecos gados izmaksās 945 156 eiro

(5.decembra ziņā precizēts līguma termiņš virsrakstā un 1.rindkopā.)

Rīga, 16.dec., LETA. Izvēloties Iecavas vidusskolas skolēnu ēdināšanu nodrošināt, iepērkot ārpakalpojumu, nevis algojot darbiniekus, pašvaldībai turpmākajos piecos gados šis pakalpojums izmaksās 945 156 eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli, liecina Iecavas novada pašvaldības noslēgtais iepirkums.

Pašvaldības izsludinātajā konkursā saņemti SIA "Baltic Restaurants Latvija", SIA "Žaks-2" un SIA "Aniva" piedāvājumi. Par saimnieciski izdevīgāko atzīts "Žaks-2" piedāvājums. Uzņēmums apņēmies nodrošināt skolēnu ēdināšanu par 781 121 eiro bez PVN.

"Firmas.lv" dati liecina, ka Rīgā reģistrētā ēdinātāja apgrozījums pērn bijis 4,178 miljoni eiro, bet peļņa - 32 857 eiro.

Vienlaikus ar domes lēmumu veiktas izmaiņas izglītības iestādes tehnisko darbinieku štatu sarakstā, ar nākamo gadu likvidējot 12 amata vienības. Līdz šim skola nodrošināja darbu ēdnīcas vadītājam, pavāram-noliktavas pārzinim, trim pavāriem, pieciem pavāra palīgiem, virtuves strādniekam un apkopējam. Amata vienību likvidēšana pamatojama ar to, ka no nākamā gada skolēnu ēdināšanu Iecavas vidusskolā nodrošinās saskaņā ar veikto iepirkumu.

Jau ziņots, ka šajā mācību gadā lielākā Iecavas novada mācību iestāde - Iecavas vidusskola - saskārusies ar grūtībām skolēniem nodrošināt pilnvērtīgu ēdināšanu.

Problēmas rada gan darbinieku trūkums, gan darba organizācija saistībā ar epidemioloģiskās drošības pasākumiem Covid-19 ierobežošanai.

Lai Iecavas vidusskolā turpinātu nodrošināt kvalitatīvu un augstvērtīgu uzturu, pašvaldība lēma izsludināt ēdināšanas pakalpojuma iepirkumu. Domē skaidroja, ka galvenais ārpakalpojuma piesaistes mērķis ir pabaroti un apmierināti bērni.