"Virši-A" investējis ap diviem miljoniem eiro jaunas saspiestās dabasgāzes degvielas uzpildes stacijas izveidē Rēzeknē

Rīga, 24.nov., LETA. Degvielas tirgotājs "Virši-A", kas strādā ar zīmolu "Virši", investējis ap diviem miljoniem eiro jaunas saspiestās dabasgāzes (CNG) uzpildes staciju Rēzeknē, aģentūrai LETA pavēstīja "Virši-A" pārstāvji.

"Virši-A" izpilddirektors Jānis Vība informēja, ka tā ir pirmā "Virši" stacija Rēzeknē un jau ceturtā CNG uzpildes vieta Latvijā.

"Esam veikuši būtisku ieguldījumu CNG staciju tīkla paplašināšanā. Arī turpmāk turpināsim attīstīt CNG infrastruktūru, lai veicinātu tīrākas enerģijas izmantošanu autotransportā. Ieguvumi no CNG lietošanas transportā ir skaidri definējami - pirmkārt, tā ir izmaksu ekonomija, un, otrkārt, tas ir videi draudzīgāks transporta veids nekā benzīna, dīzeļa vai LPG automašīnas," skaidroja Vība.

Viņš piebilda, ka šī ir jauna koncepta stacija, kuras interjera dizainu izstrādāja dizaina biroja "H2E" dibinātāji Ingūna un Holgerts Eleri.

"Virši Rēzekne" ir 62. stacija "Viršu" degvielas uzpildes staciju tīklā un ceturtais CNG uzpildes punkts Latvijā. Stacija atrodas Rēzeknē, Stacijas ielā 13B.

AS "Virši-A" reģistrēti 1995.gadā, un tās pamatkapitāls ir 910 560 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmuma apgrozījums pērn bija 187,008 miljoni eiro, bet peļņa sasniedza 3,989 miljonus eiro. "Virši-A" patiesā labuma guvēji ir Ruta Plūme, Andris Priedītis, Jānis Riekstiņš, Jānis Rušmanis un Ilgvars Zuzulis.