Notiks sabiedriskā apspriešana par "Fortum" siltumenerģijas ražošanas modernizācijas projektam Jelgavā

Rīga, 28.okt., LETA. Šodien videokonferencē notiks sabiedriskā apspriešana par enerģētikas uzņēmuma "Fortum Latvia" ("Fortum") siltumenerģijas ražošanas modernizācijas projektu Jelgavā, aģentūru LETA informēja "Fortum" pārstāvji.

Videokonference notiks no plkst.17 līdz 19 un saite uz videokonferenci tiks publicēta "Fortum" mājaslapā "fortum.lv". Iedzīvotāji ar izstrādāto ietekmes uz vidi novērtējuma ziņojumu var iepazīties arī Jelgavas pilsētas pašvaldības Klientu apkalpošanas centrā.

Jau ziņots, ka sākusies "Fortum" paredzētās darbības "Kurināmā diversifikācija esošajā biomasas koģenerācijas stacijā Jelgavā" jeb siltumenerģijas ražošanas modernizācijas projekta ietekmes uz vidi novērtējuma ziņojuma sabiedriskā apspriešana. Sabiedriskā apspriešana ilgs līdz 17.novembrim. Sabiedriskās apspriešanas laikā ikvienam ir iespēja iepazīties ar ietekmes uz vidi novērtējuma ziņojumu un uzdot sev interesējošos jautājumus.

"Fortum" siltumenerģijas ražošanas modernizācijas projekts paredz kurināmā diversifikāciju biomasas koģenerācijas stacijā Jelgavā, investējot trīs līdz piecus miljonus eiro tehnoloģijās, kas nodrošina atkārtotai pārstrādei nepiemērotu atkritumu pārstrādi siltumenerģijā un elektroenerģijā videi drošā veidā. Šķelda joprojām būs galvenais kurināmais "Fortum" koģenerācijas stacijā Jelgavā, bet tai pakāpeniski plānots pievienot no pārstrādei nepiemērotiem atkritumiem iegūtu kurināmo jeb NAIK, līdzīgi, kā to dara citviet Eiropā, arī Lietuvā un Igaunijā. Kopā ar šķeldu paredzēts līdzsadedzināt līdz 35% NAIK.

"Fortum Jelgava" reģistrēta 2001.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2,223 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmuma apgrozījums pērn bija 9,704 miljoni eiro, bet peļņa - 693 924 eiro. "Fortum Jelgava" pieder Nīderlandē reģistrētam "Fortum Holding".