Pretendenta sūdzības dēļ iekavējas ķermeņa temperatūras mērīšanas ierīču piegāde Daugavpils skolām

Rīga, 20.okt., LETA. Iepirkuma pretendenta sūdzības dēļ iekavējusies ķermeņa temperatūras mērīšanas ierīču piegāde Daugavpils izglītības iestādēm, otrdien preses konferencē atzina pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dukšinskis (Latgales partija).

Viņš klāstīja, ka termokameru uzstādīšana skolās bija paredzēta brīvlaika laikā, taču iepirkumā saņemta sūdzība, un pašvaldība līdz 6.novebrim gaida Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) lēmumu.

Iepirkuma "Ķermeņa temperatūras monitoringa sistēmas ieviešana Daugavpils pašvaldības izglītības iestādēs" dokumentācija liecina, ka iepirkumā savus piedāvājumus iesniedza seši pretendenti, un par uzvarētāju atzīta AS "G4S Latvia" ar 76 580 eiro, neskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN), piedāvājumu.

SIA "Goodman Group", kuras piedāvājums iepirkumā bija dārgāks, sasniedzot 79 575 eiro, neskaitot PVN, IUB iesniedza sūdzību.

"Firmas.lv" dati liecina, ka apsardzes uzņēmums "G4S Latvia" pērn apgrozījis 17,059 miljonus eiro, bet tā peļņa bijusi 471 245 eiro. "Goodman Group" ir vietējais drošības un informācijas tehnoloģiju pakalpojumu sniedzējs, un tā apgrozījums 2019.gadā sasniedzis 979 045 eiro. Komersanta peļņa bijusi 134 577 eiro.

Domes priekšsēdētāja vietniece Līvija Jankovska ("Mūsu partija") preses konferencē atzina, ka Covid-19 ierobežošana prasa no pašvaldības un iestādēm papildu līdzekļus aizsargmasku un dezinfekcijas līdzekļu iegādei. Vienlaikus Jankovska apgalvoja, ka pašvaldība ir gatava infekcijas ierobežošanai, un nepieciešamības gadījumā tiks piešķirti papildu līdzekļi.

Viņa arī aicināja iedzīvotājus būt godprātīgiem un nedoties uz darbu, ja ir saslimšanas simptomi vai bijis kontakts ar Covid-19 slimnieku. Viņasprāt, sabiedrībai jābūt ļoti disciplinētais un solidārai, lai infekcija neizplatītos plašāk.

Pirms jaunā mācību gada sākuma Dukšinskis informēja, ka līdz oktobrim skolām plānots sagādāt termokameras ķermeņa temperatūras mērīšanai. Izmaksas to iegādei pārsniegs 100 000 eiro. Pēc viņa teiktā, izvēlētas kvalitatīvākas ierīces, lai neveidotos rindas. Kopumā 18 izglītības iestādēm tiks iegādātas vairāk nekā 30 termokameras, lai nodrošinātu to uzstādīšanu pie visām ieejām.