"Gaļas pārstrādes uzņēmuma "Nākotne"" apgrozījums pērn palielinājies par 7,1%

"Rīga, 24.sept., LETA. SIA "Gaļas pārstrādes uzņēmums "Nākotne"" pagājušajā gadā strādāja ar 19,929 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 7,1% vairāk nekā 2018.gadā, savukārt kompānijas peļņa pieauga 2,4 reizes un bija 574 233 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā peļņas pieaugums skaidrots ar iekšējo procesu un darba efektivitātes uzlabošanu. 

"Gaļas pārstrādes uzņēmums "Nākotne"" vadība atzīmē, ka 2019.gadā uzņēmums realizēja kopumā 6640 tonnas produkcijas, kas ir par 43 tonnām mazāk nekā gadu iepriekš. Tostarp 19,4% no realizētās produkcijas veidoja svaiga sadalīta gaļa, bet 80,6% bija gatavā produkcija.

Tāpat vadības ziņojumā teikts, ka 2019.gadā uzņēmums sāka tirdzniecības aģentu autoparka atjaunošanas procesu - operatīvajā līzingā iznomātas astoņas vieglās automašīnas. Autoparka atjaunošanas process noslēgsies 2020.gadā. Tāpat sākts darbs pie divu jaunu produktu līniju - gaļas uzkodu un veģetārās pārtikas - izstrādes.

Ziņojumā arī minēts, ka pērn uzņēmuma valdes locekļi un vadošie speciālisti devās vairākās tirdzniecības vizītes, tostarp uz Ķīnu, Apvienotajiem Arābu Emirātiem (AAE), Nīderlandi, kā arī piedalījās "Anuga 2019" pārtikas izstādi Ķelnē, Vācijā. Šajā gadā uzņēmumam bija plānots piedalīties starptautiskajā pārtikas izstādē "Sial 2020", tomēr Covid-19 pandēmijas dēļ izstāde atcelta. Uzņēmums pieteicies dalībai "Sial" izstādē 2021.gadā un 2022.gadā.

Pēc vadības ziņojumā vēstītā, 2019.gadā uzņēmums sācis pētniecības projektu Latvijas Pārtikas nozares kompetences centrā, izstrādājot jaunus gaļas produktus ar mērķi palielināt kompānijas konkurētspēju vietējā un ārvalstu tirgū. Pētniecības projektu plānots īstenot sadarbībā ar Latvijas Lauksaimniecības universitāti (LLU) un kvalificētiem ārpakalpojuma sniedzējiem. Tāpat uzņēmums sadarbojas ar LLU Veterinārmedicīnas fakultāti, piesaistot pēdējā kursa studentus praktiskajām apmācībām.

Uzņēmuma vadība pauž uzskatu, ka "Gaļas pārstrādes uzņēmums "Nākotne"" spēs pārvarēt ārkārtējās situācijas sekas. Saslimšanas ar Covid-19 ierobežošanai, uzņēmums kontrolē darbinieku veselības stāvokli, kad viņi ierodas darbā, maksimāli ir samazināta svešu cilvēku klātbūtne uzņēmuma teritorijā, nodrošināta attālināta darba iespēja tiem darbiniekiem, kuriem tas ir iespējams, kā arī ir izstrādāta rīcības shēma gadījumam, ja kāds no darbiniekiem saslimtu ar Covid-19.

Lai pandēmijas apstākļos veicinātu uzņēmuma saražotās produkcijas realizāciju, ir izveidots arī interneta veikals.

Kompānijas vadība arī norāda, ka būtiskākie plāni 2020.gadam ir pērn izveidoto produktu līniju realizācijas sākšana klientiem vietējā un eksporta tirgos, kā arī 2019.gadā sākto eksporta projektu turpināšana un jaunu sākšana. Tāpat 2020.gadā tiek realizēta uzņēmuma loģistikas autoparka atjaunošana un jaunu ražošanas iekārtu iegāde.

Vadības ziņojumā piebilsts, ka, ņemot vērā neraksturīgi augstās izejvielu cenas un 2020.gadā valdošo neskaidrību, ieguldījumi veikti ļoti piesardzīgi. 

Tāpat publiskotā informācija liecina, ka atbilstoši 2020.gada 18.septembra akcionāru sapulces lēmumam "Gaļas pārstrādes uzņēmuma "Nākotne"" 2019.gadā gūtā peļņa atstāta nesadalīta.

2018.gadā "Gaļas pārstrādes uzņēmums Nākotne" strādāja ar 18,606 miljonu eiro apgrozījumu un 241 948 eiro peļņu.

Kompānija "Gaļas pārstrādes uzņēmums Nākotne" reģistrēta 1993.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2 406 500 eiro. Kompānijas lielākais dalībnieks Aleksis Jankūns (60%), kamēr Guntai Jankūnai pieder 40% uzņēmuma kapitāldaļu.