Daugavpilī no oktobra par 1,6% samazināsies siltumenerģijas tarifi

Rīga, 21.sept., LETA. AS "Daugavpils siltumtīkli" siltumenerģijas tarifs no 1.oktobra būs 41,63 eiro par megavatstundu (MWh), kas ir par 1,6% mazāk nekā šobrīd, aģentūru LETA informēja Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) pārstāve Baiba Jakobsone.

Siltumenerģijas tarifs 41,63 eiro par MWh būs spēkā no 1.oktobra līdz 31.decembrim, bet no 2021.gada 1.janvāra siltumenerģijas tarifs atkal pieaugs un būs 42,56 eiro par MWh.

Iepirktās siltumenerģijas izmaksu samazinājums, kas veido 324 900 eiro izmaksu ietaupījumu, ir ļāvis komersantam piemērot lietotājiem zemākus tarifus, skaidroja SPRK.

Regulatora Enerģētikas departamenta direktore Līga Kurevska norādīja, ka SPRK 2017.gadā izveidotā pieeja šobrīd ļauj siltumapgādes uzņēmumiem daudz operatīvāk reaģēt uz kurināmā vai iepirktās siltumenerģijas cenas izmaiņām. Līdz ar to, reaģējot uz šīm cenu izmaiņām, tarifus ir iespējams koriģēt pēc nepieciešamības, arī vairākas reizes gadā, nodrošinot to atbilstību faktiskajām pakalpojuma izmaksām.

SPRK, izvērtējot komersanta iesniegto pamatojumu, secināja, ka piedāvātie tarifi ir pamatoti un atbilstoši metodikai.

Kompānija "Daugavpils siltumtīkli" reģistrēta 1992.gadā, un tās pamatkapitāls ir 17,448 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmuma apgrozījums pērn bija 19,371 miljons eiro un peļņa - 18 200 eiro.