"Tallink Grupp" apliecinājusi spēju vajadzības gadījumā vismaz gadu finansiāli atbalstīt "Tallink Latvija"

Rīga, 17.sept., LETA. Igaunijas prāmju operators "Tallink Grupp" jūlija beigās apliecinājusi, ka nepieciešamības gadījumā ir spējīga finansiāli atbalstīt "Tallink Latvija" vismaz 12 mēnešu periodā, teikts "Firmas.lv" publiskotajā "Tallink Latvija" finanšu pārskatā par 2019.gadu.

Uzņēmumu negatīvi var ietekmēt nākamais pandēmijas vilnis, Latvijas valdības noteiktie ierobežojumi attiecībā uz prāmju satiksmi, darbinieku pieejamība ilgu laiku periodu, kā arī recesija Latvijas un pasaules ekonomikā, kas būtiski samazinās gala patērētāju un uzņēmumu pirktspēju.

Lai mazinātu risku, ko rada potenciālie negatīvas notikumu attīstības scenāriji, "Tallink Latvija" vadība ir sākusi īstenot vairākus pasākumus, tostarp pieprasījusi un jūlija beigās saņēmusi apstiprinājumu no "Tallink Grupp", ka tā atbalstīs un ir spējīga finansiāli atbalstīt "Tallink Latvija" 12 mēnešu periodā no vēstules izsniegšanas brīža.

Uzņēmuma vadība nevar izslēgt iespēju, ka ierobežojumu perioda ieilgšana, ieviesto drošības pasākumu iespējamā atkārtota pastiprināšana vai šādu pasākumu negatīvā ietekme uz ekonomikas vidi, kurā "Tallink Latvija" veic komercdarbību, vidējā un ilgākā termiņā varētu negatīvi ietekmēt uzņēmumu, tā finanšu stāvokli un darbības rezultātus.

"Tallink Latvija" pārstāve Esēnija Zīriņa aģentūrai LETA skaidroja, ka visas personāla un biroja izmaksas tiek segtas pilnā apmērā. Tāpat mātes kompānija turpina sniegt kompensācijas iepriekšējā apjomā.

"Tallink Grupp" ietvaros tiek īstenoti operatīvi pasākumi, lai nodrošinātu uzņēmuma turpmāku efektīvu darbību - tiek reorganizēti maršruti un mainīta kuģu satiksme, tiek samazinātas operatīvas un personāla izmaksas, stingri kontrolētas visas izdevumu pozīcijas, kur iespējams, tiek īstenotas valdības atbalstu programmas, lai samazinātu kopējos uzņēmuma zaudējumus. Tāpat tiek veidoti dažādi attīstības un darbības scenāriji rudens un ziemas sezonai, kas vēsturiski un arī tagad ir klusais laiks tūrisma segmentā.

Zīriņa norādīja, ka jāņem vērā arī fakts, ka samazinot darbinieku skaitu un optimizējot administratīvās izmaksas, arī nepieciešamais atbalsta apjoms proporcionāli samazinās.

Viņa skaidroja, ka "Tallink Latvija" darbība pašreiz turpinās, lai gan, protams, citā apjomā. Satiksme jaunajā pagaidu maršrutā Rīga-Helsinki, kas tika atvērts jūnija beigās, turpinās darboties. Tāpat tiek nodrošināti speciāli reisi no Rīgas uz Stokholmu vienu reizi nedēļā. Tomēr "Tallink" patur tiesības veikt izmaiņas kursēšanas grafikos un maršrutos.

Šobrīd "Tallink Latvija" un visas "Tallink Grupp" turpmākie plāni tiek veidoti un īstenoti, ņemot vērā pandēmijas situācijas attīstību, un tie var mainīties, situācijai uzlabojoties un saņemot attiecīgās valsts varas iestāžu atbalstu.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka uzņēmuma apgrozījums pērn bija 2,286 miljoni eiro, kas ir par 5,8% vairāk nekā 2018.gadā, bet peļņa samazinājās trīs reizes līdz 79 872 eiro.

"Tallink Latvija" reģistrēts 2005.gadā un tā pamatkapitāls ir 35 560 eiro.