"Mūkusalas biznesa centrs" attīstīs zaļās enerģijas konceptu

Rīga, 7.sept., LETA. "Mūkusalas biznesa centra" teritorijā sadarbībā ar "Latvenergo" tirdzniecības zīmolu "Elektrum" uzstādīta un atklāta elektroauto uzlādes stacija, lai veicinātu videi draudzīgu transportlīdzekļu izmantošanu un attīstītu zaļās enerģijas konceptu, aģentūru LETA informēja "Mūkusalas biznesa centra" pārstāvji.

Jaunajā elektroauto uzlādes stacijā vienlaicīgi iespējams uzlādēt divus auto.

Centra pārstāvji atzīmēja, ka videi draudzīgas pārvietošanās iespēju nodrošināšana un zaļās enerģijas izmantošana ir daļa no "Mūkusalas biznesa centra" attīstības koncepta. Zaļās enerģijas koncepts paredz teritorijā uzstādīt arī saules baterijas.

"Mūkusalas biznesa centrs" līdzīpašnieks Klāvs Vasks norādīja, ka nākotnes pilsētas vīzija ir ērts un izmešu neitrāls transports, kas ne vien izmanto pašu ražotus atjaunojamos energoresursus, bet arī nodrošina ērtu transportlīdzekļu koplietošanu, tādējādi samazinot kopējo automašīnu skaitu ielās un stāvvietās, atvēlot vairāk vietas kokiem, puķu dobēm un atpūtas vietām cilvēkiem. 

"Investējot elektroauto uzlādes stacijā, domājam gan par pilsētas attīstību, gan ērtībām savā teritorijā, kas kalpotu nomnieku un apmeklētāju ērtībām. Šai elektrouzlādes stacijai sekos vēl citas. Prognozējam, ka tuvāko 10 gadu laikā pilsētās izmantojamo automobiļu īpatsvaru līdz 30% veidos elektromobiļi, kam nepieciešami atšķirīga infrastruktūra, salīdzinot ar to, ko esam pieraduši redzēt šodien. Mūsu mērķis, attīstot savu teritoriju, ir būtiski samazināt dažādu energoresursu patēriņu, sākot ar apkuri un beidzot ar maksimāli samazinātu elektroenerģijas patēriņu, kas aizstāts ar pašu ražotu saules elektroenerģiju," pauda Vasks.

"Latvenergo" Elektrotransporta uzlādes tīkla attīstības vadītājs Ansis Valdovskis atzīmēja, ka uzņēmums ir gatavs sadarboties uzlādes tīkla izveidē ar biroju centriem, daudzdzīvokļu namu attīstītājiem, tirdzniecības centriem, degvielas uzpildes stacijām un citu objektu īpašniekiem. 

"Mūkusalas biznesa centra" kopējā iznomājamā platība ir 27 000 kvadrātmetru, taču pēc plānotās centra paplašināšanās, kas tiks īstenota līdz 2022.gadam, iznomājamā platība sasniegs 35 000 kvadrātmetru.

SIA "Mūkusalas biznesa centrs" reģistrēta 2001.gadā, un kompānijas pamatkapitāls ir 213 000 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Kompānijas kapitālā 60% pieder SIA "Realto Capital", bet 40% - SIA "MBC Capital", savukārt kompānijas patiesie labuma guvēji ir Alvis Krasovskis un Vasks.