"Skonto Plan Ltd" apgrozījums pērn pieaudzis par 7,7%

Rīga, 28.aug., LETA. Stikloto alumīnija un metāla konstrukciju ražotāja SIA "Skonto Plan Ltd" apgrozījums pagājušajā gadā bija 50,423 miljoni eiro, kas ir par  7,7% vairāk nekā 2018.gadā, savukārt uzņēmuma peļņa palielinājusies par 34,5%, sasniedzot 3,006 miljonus eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka apgrozījuma pieaugums saistīts ar veiksmīgu attīstību Apvienotajā Karalistē.

Pērn "Skonto Plan Ltd" pabeidza darbu pie Londonas Universitātes "Sebastian Street" ēku bloka Londonā, Apvienotajā Karalistē, projektējot, ražojot, piegādājot un montējot ārējās konstrukcijas un fasādes elementus. Uzņēmuma īstenoto projektu vidū bija arī dzīvojamā ēka "Wharf Road", projekti "Harrow Square", "Key Bridge A Block" un citi. Tāpat kompānija realizēja fasādes konstrukcijas risinājumus luksusa mājokļiem, dzīvojamajiem kompleksiem un komerciālām augstceltnēm.

"Skonto Plan Ltd" projektē, ražo un uzstāda ēku fasādes, nodrošinot ne tikai alumīnija vai stikla konstrukcijas, bet arī dažādu materiālu - ķieģeļu, betona, flīžu, terakotas, koka un citus - apšuvumus. Projektēšanas darbus uzņēmums veic Latvijā, un ražošana notiek rūpnīcā Tukumā, lai pēcāk gatavās konstrukcijas transportētu uz noliktavu Apvienotajā Karalistē. 

Kompānijas vadība informē, ka paredz uzņēmuma izaugsmi arī 2020.gadā, ņemot vērā 2019.gada nogalē noslēgtos līgumus par vairākiem apjomīgiem ilgtermiņa projektiem. Šajā gadā Apvienotajā Karalistē ir sākts darbs pie "White City", "Newington Causeway", "Featherstone", "Wembley", "Wood Wharf" un Londonas Medicīniskās zinātnes institūta"LIMS" projektiem.

Vadības ziņojumā teikts, ka Covid-19 pandēmijas ietekmē Apvienotās Karalistes premjerministrs 23.martā pieņēma lēmumu par pulcēšanās un darbības ierobežojumiem Londonā, tādējādi atsevišķos objektos aizkavējās montāžas darbu izpilde. Nevienā projektā montāžas darbi netika apturēti, bet tika novēroti efektivitātes kritumi par 15-20%. Nākotnes projektu pārdošanā būtiskas ietekmes nav novērotas. Situācija patlaban ir normalizējusies un montāžas darbības tiek veiktas pilnā apjomā.

2018.gadā "Skonto Plan Ltd" strādāja ar 46,804 miljonu eiro apgrozījumu, bet uzņēmuma peļņa bija 2,235 miljoni eiro.

"Skonto Plan Ltd" reģistrēta 1992.gadā un ir viens no lielākajiem būvniecības nozares uzņēmumiem Latvijā, kas nodarbojas ar stikloto alumīnija un metāla konstrukciju un fasāžu projektēšanu, ražošanu, loģistiku un montāžu. Kopumā 95% no produkcijas kompānija eksportē. Eksporta tirgos dominē trīs valstis - Apvienotā Karaliste, Norvēģija un Vācija.

"Skonto Plan Ltd" pamatkapitāls ir 5 501 461 eiro, uzņēmuma īpašnieki ir SIA "Skonto Group" (90%) un Iļja Solomatins (10%). "Skonto Plan Ltd" patiesais labuma guvējs ir Rihards Rāvis.