Dobeles slimnīcai izvēlēts jauns vadītājs

Rīga, 24.aug., LETA. SIA "Dobeles un apkārtnes slimnīca" valdes loceklim Jurim Bogužam beidzies pilnvaru termiņš, un viņa vietā darbu sāks Leons Zariņš, aģentūru LETA informēja Dobeles novada pašvaldības izpilddirektora vietnieks un nominācijas komisijas priekšsēdētājs Gunārs Kurlovičs.

Viņš klāstīja, ka Bogužam šogad augustā beidzās pilnvaru termiņš, un viņš vēlas amatu atstāt. Pienākumus līdzšinējais valdes loceklis turpinās pildīt līdz jaunā valdes locekļa iecelšanai amatā, tāpēc Boguža pilnvaru termiņš pagarināts.

Pēc publiskas vakances izsludināšanas uz amatu nominācijas komisija pirmajā atlases kārtā izvērtēja trīs kandidātus un pieņēma lēmumu uz nākamo vērtēšanas kārtu virzīt divus. Apkopojot pretendentu vērtējuma rezultātus, nominācijas komisija nolēma izvirzīt "Dobeles un apkārtnes slimnīcas" valdes locekļa amatam Zariņu, kurš ieguva lielāko punktu skaitu, un kura pieredze un zināšanas ir atbilstošas valdes locekļa amata pienākumu veikšanai.

"Nominācijas komisija darbu beigusi un konkursa kārtībā izvēlējusies jaunā slimnīcas vadītāja kandidatūru, kuru iesniegusi izpilddirektoram apstiprināšanai amatā. Tikai pēc apstiprināšanas amatā būs zināms, kādos termiņos notiks uzņēmuma vadības maiņa. Lietu pārņemšanā nav vajadzīga nekāda sasteigtība," komentēja Kurlovičs.

Viņš uzsvēra, ka Zariņam ir atbilstoša izglītība, vadītāja pieredze un viņš arī pārzina slimnīcu.

Saskaņā ar "Firmas.lv" datiem Bogužs slimnīcu vada kopš 2009.gada augusta. Pagājušajā gadā iestādes apgrozījums bijis 6,42 miljoni eiro, bet peļņa - 374 332 eiro.