"PET Baltija" apgrozījums pērn pieauga par 7,2%

Rīga, 30.jūl., LETA. "Eco Baltia grupas" PET pudeļu pārstrādes uzņēmums AS "PET Baltija" pagājušajā gadā strādāja ar 37,222 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 7,2% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa saruka 11,5 reizes un bija 164 116 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. 

"Eco Baltia grupas" preses sekretāre Daiga Buča aģentūrai LETA norādīja, ka 2019.gadā "PET Baltija" sasniedza augstākos pārstrādes apmērus uzņēmuma vēsturē. Strādājot pie efektivitātes un produktivitātes uzlabojumiem, pērn  "PET Baltija" pārstrādāja kopumā 40 895 tonnas PET pudeļu, kas ir par 7% vairāk nekā 2018.gadā, kad tika pārstrādātas 38 075 tonnas. No saražotās produkcijas teju visu uzņēmums eksportē.

Savukārt peļņas samazinājumu viņa skaidroja ar iepirkto izejvielu cenu un transporta pakalpojumu izmaksu pieaugumu, ņemot vērā zemās pirmreizējo izejvielu cenas pasaules tirgū.

"Eco Baltia grupas" valdes priekšsēdētājs Māris Simanovičs uzsvēra, ka 2019.gads Eiropas otrreizējo izejvielu ražotājiem bija izaicinājumiem bagāts. To noteica gan naftas cenu kritums, kas tieši ietekmē arī otrreizējo izejvielu cenu līmeni tirgū, gan arī ASV un Ķīnas tirdzniecības līguma noslēgšanas process. 

"Tomēr šis gads, ņemot vērā naftas cenu straujo kritumu un dīkstāvi virknē Eiropas valstu ekonomiku, Latvijas otrreizējo izejvielu ražotājiem un eksportētājiem būs sarežģīts. Tāpēc ir svarīgi, ka valsts atbalsta instrumenti eksportētājiem ir pārdomāti un palīdz saglabāt gan ražošanas apmērus, gan darbavietas, kas īpaši svarīgas reģionos strādājošiem uzņēmumiem," pauda Simanovičs.

Savukārt "PET Baltija" valdes loceklis Kaspars Fogelmanis atzīmēja, ka no PET pudelēm ražotās otrreizējās izejvielas izmanto iepakojuma un plastmasas izstrādājumu ražotāji visā pasaulē, tostarp, arī starptautiskie zīmoli. "Pērn sasniedzām savas līdz šim augstākos ražošanas apmērus. Taču arī šogad, neskatoties uz krīzi, esam turpinājuši nepārtrauktu ražošanu, attīstām PET pārtikas iepakojumu granulu ražošanu un neatlaidīgi strādājam, lai saglabātu ražošanas apmērus arī nepārtikas iepakojuma izejvielu segmentā un būtu gatavi situācijai, kad aktīvu ražošanu atsāks Rietumeiropas autorūpniecības industrija," viņš sacīja.

"PET Baltija" 2018.gadā strādāja ar 34,703 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 45,1% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga par 85,1% un bija 1,89 miljoni eiro.

Kompānija reģistrēta 2003.gada janvārī, un tās pamatkapitāls ir 2,219 miljoni eiro. "PET Baltija", pārstrādājot PET (polietilēnteraftalāta) pudeles, ražo otrreizējās izejvielas - pārslas un granulas.

"Eco Baltia grupā" ietilpst vides apsaimniekošanas, otrreizējo izejvielu savākšanas un izlietotā iepakojuma pārstrādes uzņēmumi - "Latvijas zaļais punkts", "Eco Baltia vide", "Eko Kurzeme", "Jumis", "PET Baltija", "Nordic Plast" un "Eco Teh Baltia".