"Bauskas alus" apgrozījums pērn pieauga par 2,8%

Rīga, 29.jūl., LETA. Alus darītavas SIA "Bauskas alus" pagājušajā gadā strādāja ar 7,629 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 2,8% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa saruka par 21,6% - līdz 1,049 miljoniem eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka uzņēmuma apgrozījums pērn pieauga, pateicoties veiksmīgai pārdošanas stratēģijai un mazo alus darītavu segmenta straujai izaugsmei.

Tikmēr peļņas samazināšanās, kā norāda "Bauskas alus" vadība, galvenokārt skaidrojama ar izejvielu un resursu cenu izmaiņām, nelabvēlīgajiem laika apstākļiem vasaras mēnešos un konkurences pastiprināšanos svarīgākajos tirgus segmentos.

Pērn kompānija veica kosmētiskos remontus uzglabāšanas, ražošanas un administratīvajās telpās, pēdējās divās no tām nomainot apgaismojumu uz energoefektīvāku. Tāpat siltināti un aprīkoti ar aizsargapvalku teritorijas ūdens cauruļvadi, kā arī uzstādītas elektrodrošības aizsardzības sistēmas ražošanas aukstuma kompresoriem.

Šogad kompānija galvenokārt darbību plāno koncentrēt uz pārdošanas apmēru palielināšanu visos tirgus segmentos. Plānots veikt remontus ražošanas ēkā un gatavās produkcijas noliktavā, kā arī katlu mājā un darbinieku atpūtas telpās. Paredzēta arī virkne ieguldījumu ražošanas jaudas, efektivitātes un produktu kvalitātes paaugstināšanas nolūkā, ūdens atdzelzošanas jaudu palielināšanā un siltumizolācijas atjaunošanā ūdensvadiem.

2018.gadā "Bauskas alus" strādāja ar 7,423 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 42% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga 2,1 reizi - līdz 1,338 miljoniem eiro.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka 2019.gada novembra sākumā par "Bauskas alus" un notekūdeņu savākšanas un attīrīšanas pakalpojumu sniedzēja "Rūta M" vienīgo īpašnieku kļuva "Lāčplēša alus", kura vienīgā īpašniece ir "Cido grupa". "Cido grupas" kapitālā 99,99% pieder Dānijas "Royal Unibrew".

"Bauskas alus" ir reģistrēta 1999.gadā, un tās pamatkapitāls ir 932 064 eiro.