"Jēkabpils piena kombināta" apgrozījums pērn pieauga par 3,5%

Rīga, 23.jūl., LETA. Piena iepircējs "Jēkabpils piena kombināts" pagājušajā gadā strādāja ar 21,298 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 3,5% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga astoņas reizes - līdz 451 940 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Kompānijas gada pārskata vadības ziņojumā minēts, ka uzņēmuma apgrozījumu pērn pozitīvi ietekmēja piena iepirkuma cenas kāpums un sasniegtie realizācijas apmēri.

"Jēkabpils piena kombināta" vadība arī norāda, ka 2020.gada martā Latvijā un daudzās pasaules valstīs stājās spēkā ar jaunā koronavīrusa izplatību saistīti ierobežojumi, kas būtiski samazināja ekonomikas attīstību.  

Vienlaikus kompānijas vadība atzīmē, ka "Jēkabpils piena kombināts" strādā ierastajā režīmā, taču ir samazinājusies piena iepirkuma cena, kā arī palielinājušies transporta izdevumi, jo slēgto robežšķērsošanas punktu dēļ bija jāmēro lielāki attālumi. Tāpat Covid-19 dēļ uzņēmumam radušās neparedzētas izmaksas dezinfekcijas līdzekļu iegādei.

2018.gadā "Jēkabpils piena kombināts" apgrozījums bija 20,586 miljoni eiro, kas ir par 31,2% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa samazinājās divas reizes un bija 55 774 eiro.

Kompānija "Jēkabpils piena kombināts" reģistrēta 1997.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2997 eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks kopš 2020.gada jūnija ir Latvijas pilsonis Kirils Kondratovs. Tajā pašā laikā uzņēmuma patiesie labuma guvēji uz darījuma attiecību pamata ir divi Lietuvas pilsoņi.