Bioloģiskā saimniecība "Mazburkas" iegādājusies 12 hektārus zemes vīnogu audzēšanai un aitu ganāmpulkam

Rīga, 22.jūl., LETA. Engures novada Smārdes pagasta bioloģiskā zemnieku saimniecība "Mazburkas" iegādājusies 12 hektārus zemes vīnogu audzēšanai un aitu ganāmpulka turēšanai, aģentūrai LETA pavēstīja bankas "Citadele" pārstāvji.

Bankā skaidroja, ka zemnieku saimniecība ilgstoši no kaimiņiem nomāja 12 hektārus zemes līdz radās iespēja ar bankas "Citadele" aizdevumu to iegādāties. Līdz ar zemes iegādi "Mazburku" saimniecība ir paplašinājusies līdz 54 hektāriem.

"Ideja radīt savu vīna lauku radās, lai nogāze izskatītos skaistāka. Vīnogu audzēšana, vīna darīšana un aitu ganāmpulks piesaista arī ceļotāju uzmanību. Paralēli lauksaimniecībai par saimniecības ikdienu kļuvušas arī ekskursijas vīnogu dārzā, vīna degustācijas, vīnogu lasīšana un dažādu pasākumu organizēšana," pauda saimniecības īpašniece Gunta Niedra. 

Saimniecība vīnogu audzēšanu ar Eiropas Savienības finansējumu sākta 2005.gadā, un šobrīd saimniecībā tiek audzētas vairāk nekā 35 dažādu vīnogu šķirnes. Savukārt no 300 dzīvnieku ganāmpulkā ir lielākā daļa ir jēri.

SIA "Mazburkas" reģistrēta 2009.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2828 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Kompānijas vienīgā īpašniece ir Niedra.

Pēc aktīvu apmēra banka "Citadele" 2019.gada beigās bija ceturtā lielākā banka Latvijā. Banka "Citadele" pagājušajā gadā strādāja ar 38,976 miljonu eiro peļņu, kas ir par 18% vairāk nekā 2018.gadā, bet bankas aktīvi pieauga par 48%, sasniedzot 3,447 miljardus eiro.