Ekspluatācijā nodota projekta "Merks Viesturdārzs" pirmās kārtas ēka

Rīga, 20.jūl., LETA. Ekspluatācijā nodota projekta "Merks Viesturdārzs" pirmās kārtas ēka, kas atrodas Rūpniecības ielā 25, Rīgā, aģentūru LETA informēja SIA "Merks" pārstāve Liene Ozola.

Šī ēka atrodas vistuvāk Viesturdārzam un tajā izbūvēti kopā 96 dzīvokļi un trīs tirdzniecības telpas ēkas pirmajā stāvā. Dzīvokļu platība ir no 36 līdz 278 kvadrātmetriem, ieskaitot terases un balkonus. Atvērto durvju diena projektā pirmo reizi notiks trešdien, 22.jūlijā.

"Merks" valdes loceklis un celtniecības direktors Andris Bišmeistars pauda, ka šī pirmā ēka iesāk vesela kvartāla attīstību un tas būs lielākais dzīvojamais kvartāls Klusajā centrā. Pirmās kārtas laikā izbūvēta arī jauna iela, kas savienos Rūpniecības un Katrīnas ielas.

"Merks Viesturdārzs" projekta pirmās kārtas ēkā ir dažādi divu, trīs un četru istabu dzīvokļi, kā arī divstāvu dzīvokļi.

Kā ziņots, "Merks" jauna dzīvojamā kvartāla "Merks Viesturdārzs" celtniecību Rīgā, Rūpniecības ielā 25 sāka 2018.gada novembrī, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Projektā "Merks Viesturdāzs" plānots uzbūvēt trīs piecu līdz septiņu stāvu daudzdzīvokļu ēkas ar 350 dzīvokļiem. Pirmo ēku, kurā atradīsies 95 dzīvokļi un kura būs vistuvāk parkam, plānots nodot ekspluatācijā 2020.gada pirmajā ceturksnī.

Uzņēmumā toreiz sacīja, ka projekta pirmajā kārtā plānotas investīcijas virs 10 miljoniem eiro. Pirmā kārta paredz gan pirmās ēkas būvniecību, gan arī lielas daļas no projekta kopējās infrastruktūras izbūves.

"Merks" ir gan projekta attīstītājs, gan būvnieks, gan arī garantijas sniedzējs, uzņemoties pilnu atbildību par paveikto darbu un izmantoto materiālu kvalitāti.

"Merks" pagājušajā gadā strādāja ar 88,879 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 38,5% mazāk nekā 2018.gadā, bet kompānijas peļņa saruka par 41,2% un bija 1,451 miljons eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Būvkompānija "Merks" ir ģenerāluzņēmējs sabiedrisko, dzīvojamo un rūpniecisko ēku, kā arī inženierbūvju celtniecībā, kas Latvijā darbojas kopš 1996.gada. Būvkompānija "Merks" ietilpst Igaunijas "Merko Ehitus" grupā, kuras akcijas kopš 1997.gada tiek kotētas Tallinas "Nasdaq" biržā.