"Lux Express" atjaunos starptautisko satiksmi starp Rīgu un Tartu

Rīga, 2.jūl., LETA. Starptautiskais pasažieru pārvadātājs "Lux Express" no 8.jūlija atsāks reisus maršrutā starp Rīgu un Tartu, aģentūru LETA informēja "Lux Express" pārstāvji.

Autobusa reiss Rīga-Tartu no Rīgas starptautiskās autoostas atiet 18.45 un Tartu autoostā ierodas 22.45. Autobusa reiss Tartu-Rīga no Tartu autoosta atiet 6.25 un Rīgas starptautiskajā autoostā ierodas 10:50. Autobuss abos virzienos apstāsies arī Valgā.

Pēc "Lux Express" starptautiskā biznesa vadītāja Raita Remmela teiktā, tiks atjaunota autobusu līnija ar galapunktu Rīgas lidostā. 

Sākotnēji reisi starp Tartu un Rīgu ir plānoti līdz vasaras beigām, taču, ja būs pieprasījums, līnija var būt atvērta visu gadu. 

"Maršruts Tartu-Rīga ir tieši saistīts ar izlidošanu uz Krieviju, lai pasažieri varētu nokļūt no Rīgas caur Tartu uz Sanktpēterburgu vai Maskavu. Tā kā austrumu robeža nezināmu laiku paliks slēgta, mēs ceram, ka starp Rīgu un Tartu būs pietiekami daudz pasažieru pat bez iespējas turpināt braucienu uz austrumiem," piebilda Remmels.

Populārākais no "Lux Express" starptautiskajiem reisiem pēc ārkārtējās situācijas ir maršruts Tallina-Rīga, kam seko autobusu līnija starp Rīgu un Viļņu. 

"Maršrutā Viļņa-Varšava, kas pirms divām nedēļām tika atvērts pēc ārkārtas situācijas, pasažieri ir sākuši aktīvāk ceļot, taču starptautiskajā biznesā atjaunošanās līdz pirms ārkārtas stāvokļa līmenim var aizņemt pat ilgāku laiku, nekā gaidīts. Mēs ceram, ka cilvēki arvien vairāk dod priekšroku ērtam, bez stresa un videi draudzīgam autobusu transportam starp pilsētām. Tādā veidā mēs varam piedāvāt arī vairāk maršrutu un elastīgākas ceļošanas iespējas," atzīmēja Remmels.

"Lux Express Latvia" reģistrēts 1994.gadā, un tā pamatkapitāls ir 193 404 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. 2019.gadā "Lux Express Latvia" strādāja ar 2,028 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 5,1% mazāk nekā gadu iepriekš, un 23 668 eiro zaudējumiem pretēji 24 544 eiro peļņai 2018.gadā.

"Lux Express Latvia" pieder Igaunijā reģistrētam uzņēmumam "Lux Express Estonia".