"VTU Valmiera" apsver sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanas konkursa rezultātu pārsūdzēšanu

Rīga, 19.maijs, LETA. Pasažieru pārvadātāja SIA "VTU Valmiera" valde lems, vai pārsūdzēt konkursa par sabiedriskā transporta pakalpojumu nodrošināšanu no 2021.gada rezultātus, aģentūrai LETA pauda uzņēmuma pārstāve Zane Bulmeistare.

Viņa norādīja, ka "VTU Valmiera" bija pieteicies uz vienu no 16 reģionālo autobusu maršrutu tīkla daļām jeb lotēm. Konkursa rezultāti liecina, ka uzņēmums netika atzīts par uzvarētāju nevienā tīkla daļā. Bulmeistare norādīja, ka uzņēmuma valde lems, vai pārsūdzēt Autotransporta direkcijas lēmumu.

Arī iespējamo dalību jaunajā konkursā par četrām lotēm, kurās netika atrasts uzvarētājs, "VTU Valmiera" patlaban vērtē un lēmumu pieņems uzņēmuma valde sadarbībā ar uzņēmuma īpašniekiem.

Valdes lēmums varētu būt zināms nākamās nedēļas vidū vai otrajā pusē.

LETA jau ziņoja, ka Autotransporta direkcijas konkursā par sabiedriskā transporta pakalpojumu nodrošināšanu no 2021.gada izraudzīti uzvarētāji 12 maršrutu tīkla daļās jeb lotēs no kopumā 16.

Tostarp lotē "Bauska" uzvarējusi AS "Nordeka", lotē "Daugavpils, Krāslava" -· SIA "Daugavpils autobusu parks", lotē "Gulbene, Alūksne, Balvi" - apvienība AS "Nordeka" un SIA "Sabiedriskais autobuss", lotē "Jelgava, Dobele" - AS "Liepājas autobusu parks", lotē "Kuldīga, Saldus" - SIA "Sabiedriskais autobuss", lotē "Liepāja" - AS "Liepājas autobusu parks", lotē "Madona" - SIA "Tukuma auto", lotē "Pierīga" - apvienība AS "Liepājas autobusu parks", SIA "Sabiedriskais autobuss" un AS "Nordeka", lotē "Rēzekne, Ludza" - AS "Rēzeknes autobusu parks", lotē "Talsi, Tukums" - AS "Talsu autotransports" lotē "Talsi, Tukums", lotē "Valmiera, Valka, Smiltene" - apvienība SIA "Sabiedriskais autobuss" un UAB "Vlasava" bet lotē "Ventspils" - AS "Talsu autotransports".

Tuvākajā laikā Autotransporta direkcija iepazīstinās valdību ar informatīvo starpziņojumu par konkursa rezultātiem un ietekmi uz valsts budžetu 10 gadu griezumā.

Ņemot vērā, ka četrās daļās - "Cēsis", "Jēkabpils, Preiļi, Līvāni", "Limbaži, Sigulda" un "Ogre, Aizkraukle" - visu pretendentu sagatavotie piedāvājumi neatbilda iepirkuma nolikuma prasībām, tuvākajā laikā tiks sludināts jauns konkurss. Lai nodrošinātu sabiedriskā transporta pakalpojumu nepārtrauktību šajās maršrutu tīkla daļās, tiks pagarināts līgums ar esošajiem pārvadātajiem vai tiks izvēlēts pārvadātājs uz laiku, kamēr stāsies spēkā jaunais līgums, kas tiks noslēgts ar pretendentu, kas uzvarēs šajā konkursā.

"VTU Valmiera" veic sabiedriskā transporta pakalpojumus Vidzemē reģionālajos pilsētas, vietējās un starppilsētu nozīmes maršrutos. Uzņēmums arī veic komercpārvadājumus Eiropā.

"VTU Valmiera" reģistrēta 1991.gadā, un tās pamatkapitāls ir 1,46 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmuma finanšu dati par 2019.gadu vēl nav publiskoti, bet 2018.gadā kompānija strādāja ar 4,454 miljonu eiro apgrozījumu un 336 743 eiro peļņu.

"VTU Valmiera" lielākais īpašnieks, kuram pieder 47,33% daļu, ir Valmieras pilsētas pašvaldība, savukārt 14,01% daļu pieder Burtnieku novada pašvaldībai, 12,23% - Kocēnu novada pašvaldībai, 10,92% - Rūjienas novada pašvaldībai, 7,07% - Mazsalacas novada pašvaldībai, 4,4% - Beverīnas novada pašvaldībai un 4,04% - Naukšēnu novada pašvaldībai.