Mazumtirgotāja "Maxima Latvija" apgrozījums pērn palielinājās par 7,7%

Rīga, 6.maijs, LETA. Mazumtirgotājs "Maxima Latvija" pagājušajā gadā strādāja ar 836,727 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 7,7% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga par 25,5% un bija 27,496 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Tostarp "Maxima Latvija" ieņēmumi no mazumtirdzniecības pagājušajā gadā palielinājās par 7,8% un bija 828,019 miljoni eiro, bet ieņēmumi no nomas samazinājās par 6,5% un bija 5,1 miljons eiro.

Kompānijas gada pārskata vadības ziņojumā sacīts, ka 2019.gadā "Maxima Latvija" apgrozījuma pieaugumu galvenokārt veicināja uzņēmuma attīstība un klientu pirkumu groza apmēra pieaugums. Pagājušajā gadā "Maxima Latvija" investēja 26 miljonus eiro veikalu tīkla attīstībā, atverot 13 jaunus un rekonstruējot astoņus esošos veikalus.

Pārskatā arī atzīmēts, ka "Maxima Latvija" pērn sāka Biznesa pakalpojumu centra izveidi, ieviešot vienotu platformu klientu un darbinieku pieprasījumu un informācijas plūsmas pārvaldībai, lai savlaicīgi un efektīvi identificētu jomas, kuras nepieciešams pilnveidot.

Tāpat, izvēršot veikalu tīklu, 2019.gadā "Maxima Latvija" sāka loģistikas centra "Abras" pārbūvi, to paplašinot un pielāgojot uzņēmuma izaugsmes tempiem un nākotnes attīstības plāniem.

2018.gadā "Maxima Latvija" apgrozījums bija 776,556 miljoni eiro, bet kompānijas peļņa bija 21,915 miljoni eiro.

"Maxima Latvija" veikalu tīklu veido četru formātu tirdzniecības vietas - "Maxima XXX", "Maxima XX", "Maxima X" un "MaximaExpress".

Kompānija "Maxima Latvija" reģistrēta 2000.gada novembrī, un tās pamatkapitāls ir 4,91 miljons eiro. "Maxima Latvija" vienīgais īpašnieks ir Nīderlandē reģistrētais uzņēmums "Lincoln Land Erste", bet patiesais labuma guvējs - bagātākais Lietuvas iedzīvotājs Nerijs Numavičs.